"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail'le hangi cephede beraber savaşacağız?

01 Temmuz 2016, Cuma 13:51
Gazeteci yazar Hakan Albayrak, iktidarın İsrail'i dost ve müttefik ilan etmesini eleştirdi.

"Ne 'müttefik'i yahu? Ne 'askerî'si? Ne 'stratejik'i? Hangi cephede beraber savaşacağız İsrail’le?" diye soran Albayrak'ın Karar'da yayınlanan bugünkü yazısını bir bölümü şöyle: 

Hükümet, beklediğimden hızlı davrandı. “Dost”un ötesine geçip eski Türkiye’nin İsrail’le ilişkiler lügatındaki “müttefik” kelimesini yeniden tedavüle soktu bile. Hem de “stratejik”iyle beraber.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, geçen cumartesi günü Denizli’de yaptığı bir açıklamada aynen şöyle dedi: “Bizim için İsrail önemli bir müttefik. Gerek ekonomik gerek askeri gerek stratejik anlamda işbirliği amaçladığımız, ülkemizin menfaatlerini en üst düzeyde maksimize edecek ilişki seviyelerinde olmak kaydıyla, böyle bir müttefik ülke, işbirliği yapmamız gereken bir ülke.”

İsrail’le “normalleşme”den sadece Mavi Marmara öncesine dönmeyi -kesilen diplomatik ilişkileri yeniden kurmayı ve uluslararası kuruluşlardaki karşılıklı blokajı kaldırmayı- anlıyorduk, meğer askerî işbirliğini bitiren “One Minute”ın da öncesine dönmek ve oradan yürümekmiş niyet.

Ne “müttefik”i yahu? Ne “askerî”si? Ne “stratejik”i? Hangi cephede beraber savaşacağız İsrail’le? Suriye’yi mi kurtaracağız beraber? Suriye’nin darmadağınık ve kana bulanmış hali karşısında zevkten kuduran, bu halin mümkün mertebe böyle devam etmesini dileyen, Bağdadi Grubu’ndan bile medet uman İsrail’le!

Köprünün altından o kadar çok sular aktı ki, İsrail’le diplomatik ilişkiler yeniden kurulsa bile Konya semalarında İsrail savaş uçaklarının uçtuğu ve Akdeniz’de bu katiller sürüsüyle ortak deniz tatbikatı yaptığımız günlere geri dönüş asla mümkün olmaz diye düşünüp seviniyordum; fakat devlet büyüklerimizin son zamanlardaki bu coşkulu İsrail muhabbeti, içime kocaman bir kurt düşürmüş bulunuyor.

İsrail'e ‘dostuz’ demek siyasi bir dönekliktir

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/israil-e-dostuz-demek-siyasi-bir-donekliktir_393156

Türkiye, İsrail anlaşmasını imzaladı

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/turkiye-israil-anlasmasini-imzaladi_401955

Gazze, İsrail’in insafına terk edildi

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/gazze-israil-in-insafina-terk-edildi_401861

İHH'dan AKP'ye tepki: İsrail’le örtünen çıplak kalır

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ihh-dan-akp-ye-tepki-israil-le-ortunen-ciplak-kalir_401935

Denizden Gazze ablukası sürecek

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/denizden-gazze-ablukasi-surecek_401853

İsrail anlaşmasına şehit eşinden tepki

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/israil-anlasmasina-sehit-esinden-tepki_401854

İsrail gazetesi: Türkiye Gazze’ye ablukanın kaldırılması şartından vazgeçti

http://www.yeniasya.com.tr/dunya/israil-gazetesi-turkiye-gazze-ye-ablukanin-kaldirilmasi-sartindan-vazgecti_401843

İHH: İsrail'le yapılan anlaşma, Gazze ablukasının resmen tanınması demek

İHH, Türkiye ile İsrail arasında bugün varılması beklenen anlaşma hakkında bir bildiri yayınladı. Kurumun sosyal medya hesabı üzerinden yayınlanan bildiride, anlaşmaya niçin karşı çıkılması gerektiği detaylıca vurgulandı.

İslâmi Analiz'de yer alan habere göre; Türkiye'nin Siyonist rejim ile giriştiği anlaşma sürecinin 2010 yılında Gazze ablukasını kırmak üzere gerçekleştirilen Mavi Marmara girişiminin hedeflerinden çok uzak olduğu zira anlaşma maddelerinde anlaşmanın ablukanın yumuşatılmasına yönelik değil; resmi olarak tanınmasına dönük hususlar olduğu ifade edildi. İHH tarafından yayınlanan bildiri şu şekilde: 

Okumak için tıklayınız:

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/ihh-israil-le-yapilan-anlasma-gazze-ablukasinin-resmen-taninmasi-demek_401844

Mavi Marmara karikatürleri

'Mavi Marmara' Hakkında

Mavi Marmara gemisi farklı milletlerden, farklı inanç ve dünya görüşüne sahip bir çok aktivist, gazeteci, sanatçı ve gönüllülerin İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonu ile bir araya gelerek, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ambargoyu kırmak için Sarayburnu'dan demir aldı ve menziline doğru harekete geçti.

İsrail, 31 Mayıs 2010 tarihinde, uluslararası karasuları kanunlarında karasuyu sayılmayan 70 km açıklarında Mavi Marmara gemisine operasyon düzenledi. İsrail onlarca asker, gemi, ve helikopterle düzenlediği operasyonda 9 Türk vatandaşını şehit ederken bir çok yolcuyu da yaraladı.

Ellerinde hiçbir silah bulunmayan Mavi Marmara yolcularına tam teşekküllü silahlarla müdahalenin yapıldığı hain ve zalim operasyonun ardından 'Mavi Marmara'. Filistin Mücadelesi'nin en önemli sembollerinden birtanesi haline geldi.

Yeni Asya yazar ve çizerleri de bu konu üzerinde hassasiyetle durdu. Hemen hemen her fırsatta 'Filistin Mücadelesi'ne -müsbet hareket doğrultusunda- destek olarak; İsrail'in zulümlerini, Filistin halkının mağduriyetini ulusal ve uluslararası kamuoyunun gündemine taşımaya çalıştı.

31 Mayıs 2010 tarihinde gerçekleşen elim hadiseden günümüze kadar gelinen süreçte, Yeni Asya Gazetesi Karikatüristi İbrahim Özdabak da Filistin Mücadelesi'nin yakın takipçilerinden birtanesi olarak Mavi Marmara'yı, mazlum Filistin Halkını, Zalim İsrail'in insan haklarını ayaklar altına alan zulümlerini karikatürlerine yansıttı.

İşte Yeni Asya Gazetesi İbrahim Özdabak'ın Mavi Marmara, İsrail zulmü, Gazze ve Filistin mücadelesi ile ilgili karikatürlerinden bazılarını görmek için tıklayınız: 

http://www.yeniasya.com.tr/foto-galeri/mavi-marmara-karikaturleri_375309

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3736
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • ahmet

    3.7.2016 04:05:44

    Hakan Albayrak senin derdin üzüm yemek degil bagciyi dövmek. Mavi marmara olayindan hemen sonra Avrupaya gelip T Erdogani israile aldigi tavirdan dolayi kutluyordun,yere kondurmuyordun.Dönemin Basbakani israile tutuklu olanlar 24 saat icinde birakmaziseniz savas acarim dedi ve sen serbest kaldin.TC savasin esigine gelmisti.Simdi dönemin Basbakanini samimiyetsizlikle sucluyorsunuz,yazik size yazik,Üstelik agir hakaretler ederek...Sanki GAZZE konusunda tek samimi sizlersiniz... Kendiinizi merkeze koymayi,sizden baska kurum ve kuruluslada var bu Ülkede...Kendinize gelin.

  • CESUR ADAM

    1.7.2016 14:44:34

    Bre HAKAAN sen nasıl idraksizsin kardeşim.Şahısa vermişler YAHUDİ CESARET ÖDÜLÜ oda hakettiğini göstermek için esiyoo gürlüyor.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı