"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrail'le ticarete Bakan savunması

19 Aralık 2018, Çarşamba 00:55
İsrail’le ticaretin artması eleştirilerine cevap veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ticaretin özel şirketler arasında yapıldığını ve özel şirketlerin ticaretini engellemenin Uluslar arası Ticaret Örgütü kurallarına aykırı olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Dışişleri Bakanlığı’nın 2019 yılı bütçesine ilişkin hükümet adına konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “İsrail ile ilişkiler kötü ancak ticaret arttı” şeklinde bir eleştiri geldiğini hatırlatarak, ticaretin özel şirketler arasında olduğunu ve özel şirketlerin ticaretini engellemenin Uluslararası Ticaret Örgütü kurallarına aykırı olduğuna dikkati çekti. Çavuşoğlu, “Bir ülke ile ilişkiler kötü diye, iş adamlarımızı ‘ticaret yapmayın’ diyerek cezalandırmak doğru bir yaklaşım değildir” dedi. Türkiye’ye sığınan Suriyelilere ilişkin Çavuşoğlu, Doğu Guta, Humus, Hama gibi şehirlere, hatta İdlib Muhtırası’na kadar rejimin İdlib’e de saldırmasıyla bu bölgelerden de Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin olduğunu belirtti.

Türkiye kadar hiç kimse mücadele vermedi

Çavuşoğlu, Afrin ve Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesine dönen Suriyeli sayısına ilişkin verilen rakamların doğru olduğunu, hatta o bölgeye Suriye içerisinde yerinden edilen insanların da döndüğünü vurguladı. HDP’den, “DEAŞ’a destek verip vermediklerinin” sorulduğunu hatırlatan Çavuşoğlu, “Bugüne kadar Türkiye’den başka hiçbir ülke, 4 bin IŞİD’liyi öldürmemiştir. Göğüs göğüse IŞİD ile hiç kimse savaşmamıştır. Biz nasıl Afrin’de PKK’lıları gömdüysek, Türkiye içinde olduğu gibi, yine Fırat Kalkanı bölgesinde ve Irak’ta 4 binden fazla IŞİD’liyi de yok ettik. Türkiye kadar hiç kimse bu mücadeleyi vermedi.” açıklamasını yaptı. “Esed’le çalışabiliriz” demediğini belirten Çavuşoğlu, “Birleşmiş Milletler gözetiminde demokratik, adil ve herkesin katıldığı bir seçim olduktan sonra onunla ilişkiler, herkes değerlendirilir” ifadesini kullandığını söyledi. Çavuşoğlu, konuşmasının son derece açık ve net olduğunu, İngilizcesine bakılabileceğini kaydetti.

 

Etiketler: çavuşoğlu
Okunma Sayısı: 1763
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Yusuf Haramyemez

    19.12.2018 19:05:01

    bunlar isin gözüken tarafi, birde gözükmeyeni var, bunlara her yol mübah

  • ali

    19.12.2018 11:56:34

    o özel şirketlere kim izin veriyor...Kusura bakmayın vatandaş sizden akıllı

  • Toygar

    19.12.2018 09:55:18

    "..Uluslar arası Ticaret Örgütü kuralları.." çok önemlidir. Her eve lazımdır. AİHM'nin kararları, uluslararası hukuk filan bizi bağlamaz ama, Ticaret Örgütü kuralları olmazsa olmaz tabii! Nereye bakıyor bu Bakanlar :(

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı