"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsrailli katiller affedilemez

04 Aralık 2016, Pazar
Mavi Marmara gemisinde yaşanan katliama ilişkin davada gergin anlar yaşandı. Savcının İsrail’le yapılan anlaşma dolayısıyla davanın düşmesi talebine salondakilerden tepki geldi. Dava avukatı Gülden Sönmez, “İsrailli katiller affedilemez” dedi.

Mavi Marmara dâvâsının gergin biten celsesinin ardından açıklamalarda bulunan  avukat Gülden Sönmez, duruşmada şaşkınlık yaşadıklarını ifade ederek, “Oldukça gergin bir duruşmaydı. Duruşmanın başından itibaren dâvânın düşürülmesi modunda yargılamaya şahit olduk. Oysa, daha önceki ara kararlar ve daha önceki belirttiğimiz hususlar doğrultusunda, bu uluslar arası sözleşmenin geçerli olup olmadığı, hukuka uygun olup olmadığı ve dâvâya hukuku etkisinin de tartışılması gerekirdi” dedi.

Türkiye sayısız tazminat öder

Dava düşerse Türkiye tazminata mahkum bırakılır diyen Sönmez, “Dâvâ düşmemeli, düşmeyecek, düşemez. Zira en önemli sebep bugün, bu mahkemede konuşuldu. Türkiye-İsrail arasında yapılan bu anlaşmanın içeriği af kanunu niteliğindedir. Bu ülkede İsrailli katillere kimse af çıkaramaz. Af çıkarmanın koşulları var. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına göre 5’te 3 oylamayla, 330’la alınması gereken bir karardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi bu kararı 206 oyla aldı. Yani geçersiz bir anlaşma var. Hukuka aykırı olmakla beraber Anayasaya aykırı, geçersiz bir anlaşma var. Bu mahkemenin bunu bu şekilde geçirmesi demek; 20 milyon doları, 40 milyon dolar olarak bir Türk işadamından alıp veren İsrail, Türkiye’yi belki de milyarlarca dolar ödemek zorunda bırakabilir. Ben bu mahkeme heyetinin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde, Türkiye’yi sayısız davada mahkum edecek ve milyarlarca dolar tazminat ödemek zorunda bırakacak bir karara imza atabileceğini düşünmüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Avukatlar cüppelerini çıkardı

Mavi Marmara dâvâsına ilişkin sosyal medyada paylaşımlarda bulunan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanî Yardım Vakfı da  (İHH) yaşananları şu sözlerle aktardı: Avukatlardan bir kısmı hakime ‘siz zaten bitirmeye karar vermişsiniz’ diyerek cübbelerini çıkardı. 

Şehidin eşi kriz geçirdi

Salonda yaşananları anbean aktaran İHH sosyal medya birimi şu paylaşımda bulundu: Avukatların ‘ara verin’ isteğine hâkimin ‘itirazınız varsa temyize gidersiniz’ sözüne salonda büyük tepki var. Şehid Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu hakimin tavrı ve sözlerinden sonra kriz geçirdi. Salona ambulans çağrıldı.

DHA

Okunma Sayısı: 2584
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • dogukan cebi

    4.12.2016 15:42:37

    islamiyette soyle bir aciklama vardir karsinizdaki kisi size islama inandigini(musluman)oldugunu soyluyorsa ona inanmak zorundasiniz~!simdi soru ve cevap sizler Yeni Asya calisanlari musluman(islama)oldugunuzu soyluyorsunuz tamam inanadik bende soruyorum acik denizde azili sittete mazur kalarak sehit edilen o insanlarini kanini +inancini satan+defne samyeli ile sex yaparak onun yuvasini yikan!!!acem devsirmesi recep tayip erdogan sizce musluman(islama-Yuce ALLAHCC''Ye)inanabilirmi-olabilirmi!?ve bu yezitin uzerine kalemlerinizi ve kelamlarinizi kullanarak yeterli mucadeleyi vermeyen sizler,...!?

  • sevim

    4.12.2016 03:29:36

    Ne aldıkki İsrailden bu kadar tavizkar davranıyoruz.veya bu cürmü işleyenler bize ne kadar yakın

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı