"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul'da okul servisleri denetim altında

21 Eylül 2018, Cuma 14:12
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı trafik zabıta ekipleri, kent genelindeki okul servislerini sıkı denetliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı trafik zabıta ekipleri, okul servislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. 

Denetimler kapsamında okula gidiş-geliş güzergahlarında trafik zabıta ekipleri konuşlandırıldı. Ekipler, okul servislerinde yol güzergah izin belgesi, şoförün sistemde kayıtlı olup olmadığı, fazla veya az koltuk sayısı, emniyet kemerleri, "Alo 153" yazısı, ücret tarifesinin görünür yerde olması, cam kırma-imdat çekicinin olup olmadığı, sigara içilmez levhasının görünür yerde olması, okul taşıtı ikaz lambası gibi can ve mal güvenliği için gerekli tüm hususları inceliyor.

67 okul servisi şoförü hakkında tutanak tutuldu

İstanbul genelinde 26 farklı noktada eş zamanlı olarak başlatılan denetimlerde bugüne kadar 145 okula bağlı çalışan bin 846 okul servis aracı incelendi. İncelemeler sonucunda eksikliği tespit edilen 67 okul servis şoförü hakkında 1608 sayılı kanuna istinaden tespit tutanağı tutuldu. Tutanaklar gerekli cezai işlem yapılmak üzere İstanbul Büyükşehir Belediye Encümeni'ne gönderildi.

Şoför ve araç bilgilerine internetten sorgulama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilk defa devreye aldığı hizmetle servis araçlarını, servis şoförlerini ve servis ücretlerini internetten sorgulama imkanı sunuyor. Veliler, https://tuhim.ibb.gov.tr/ adresinden sorgulama yaparak servisler hakkında tüm bilgileri ve ulaşım ücretlerini öğrenebilecek. Siteye giren veli karşısına çıkan ''kayıtlı şoför sorgulaması'' ile şoför bilgilerine ulaşarak sistemde kayıtlı olup olmadığını öğrenebilecek. Şoför sisteme kayıtlı ise ''Servis Taşımacılığında Şoförlük Yapmaya Uygundur'' ibaresi ekranda görünecek. 

AA

Okunma Sayısı: 1115
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı