"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul'da yoksul ailelere kömür dağıtımı başladı

02 Kasım 2017, Perşembe 14:28
İstanbul, Avcılar'da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile dar gelirli yaklaşık 1500 aileye kömür dağıtımına başlandı.

Soma'dan Avcılar'a getirilen ve belirlenen yoksul ailelerin evlerine teslim edilen linyit kömürlerinin dağıtımına başlandı. Kaymakam Hulusi Doğan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Ahmet Eraslan ile birlikte kömür dağıtılan alanda inceleme yaptı. Kaymakam Doğan, bu yıl bin 500'e yakın aileye bin 859 ton kömürün evlerinde teslim edileceğini belirtirken şöyle dedi: 

'Her aileye bin 500 kilo kömür dağıtacağız. Kömürü bizzat evlerine teslim ediyoruz. Kömür, Soma'dan Ege Linyitleri'nden geliyor. Vatandaşımız memnun. Bu soğuk kış gününde devletin sıcaklığı ile onları ısıtacağız."

Kaymakam Doğan Avcılar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile zor durumda olanlara bu yılık ilk 10 ayında yaklaşık 13 milyon 500 bin TL katkıda bulunduklarını belirtirken, 'Bunun 3 milyon 500 bini vakfımızın dağıttığı çeşitli şekilde parasal kaynaklar; gıda, yol, eğitim gibi yardımlardır. 10 milyon ise engelli, yaşlılara, çocuklara, eşini kaybetmiş kadınlara yapılan yardımlardır. 20 bin civarında insanımıza yardım edilmiş. Bu rakamın içinde bazılarına 2-3 kez yapılan yardımlar da vardır, Sosyal hizmetler evde bakım ve çocuklara yardım bunun dışındadır. Başvuranların incelemelerini en kısa sürede yaparak gereken desteklerde bulunuyoruz" diye konuştu.

Etiketler: kömür
Okunma Sayısı: 1692
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı