"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul'da zabıtaya pompalı tüfekle saldırı

27 Mart 2015, Cuma 14:28
Bakırköy'de zabıta aracına uzun namlulu silahla saldırı düzenlediği ifade edildi.

Bakırköy'de dilencilere yönelik uygulama yapan zabıta memurlarına pompalı tüfekle ateş açtığı gerekçesiyle 5 şüpheli yakalandı.

Bakırköy Belediyesi'nde görevli 3 zabıta memuru Şenlikköy Mahallesi'ndeki bir caminin önünde cuma namazı çıkışı dilencilik yapan çocuk ve kadınlara yönelik uygulama yaptı.

Dilencilerin haber verdiği yakınları bir otomobille gelerek, Şenlikköy Caddesi üzerindeki zabıta aracına pompalı tüfekle ateş etti. Aracın kapısına ve çeşitli yerlerine mermi isabet eden saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

Olay sonrası geldikleri otomobille kaçan 5 şüphelinin kimlikleri tespit edilerek, gözaltına alındı. Saldırıda kullanılan pompalı tüfek, balta ile döner bıçağı da ele geçirildi.

"Hukuka uygun çalışmamıza devam edeceğiz"

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, saldırının meydana geldiği Şenlikköy Caddesi'nde incelemelerde bulundu ve yetkililerden bilgi aldı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Kerimoğlu, bir süredir kağıt toplayıcılarının zabıtanın uyarılarını dikkate almadığını ve ekiplerle sürtüşme yaşandığını ifade etti.

Zabıtanın bugün de dilencilere ve kağıt toplayıcılarına yönelik çalışma yaptığını hatırlatan Kerimoğlu, şu bilgileri verdi: 

"Dilencilere ve kağıt toplayanlara zabıtamız izin vermiyor. Birkaç sürtüşme yaşanmıştı. Bununla ilgili gözdağı verme ve zabıtanın çalışmasını engelleyici nitelikte taciz olmuş. Emniyet ekipleri ve adli merciler konuyla ilgili hızla çalışmalarını yaptı. Kağıt toplayıcıları, dilenciler ve Bakırköy'de kanun dışı iş yapmak isteyenlerin, görevi başındaki zabıta ekiplerimize saldırısı oldu. Emniyet ve zabıta ekiplerimizin gayretleri sonucu bu işi failleri gözaltına alındı. Bakırköy'de bu tür hukuk dışı uygulamalara izin vermeyeceğiz. Tüm birimlerimizle 24 saatte Bakırköylü vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Bu tür alçakça saldırıların hiçbiri bizi yıldırımayacaktır. Hukuka, mevzuata uygun çalışmalarımıza devam edeceğiz." 

Belediye Başkanı Kerimoğlu, "Pusu kurulduğu doğru mu?" sorusuna, "Ayrıntılı bilgi sahibi değilim. Olay henüz sıcak. Emniyete ve adliyeye intikal etti. Gelişmeleri hep birlikte takip edeceğiz" cevabını verdi.

AA

Okunma Sayısı: 1753
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı