"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul'daki sempozyumda Peygamberimiz (asm) anlatılacak

07 Nisan 2015, Salı 16:29
İstanbul'da düzenlenecek bir sempozyumda, tüm yönleriyle siyer çalışmaları ele alınacak.

9 -12 Nisan 2015 tarihleri arasında İstanbul, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan "Türkiye’de Tüm Yönleri ile Siyer Çalışmaları" konulu toplantıya çok sayıda uzman ve akademisyen katılacak.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada şöyle denildi: Hz. Peygamber'in günümüzde nasıl daha iyi anlatılabileceğine dair bugüne dek çok yönlü faaliyetlere imza atan Meridyen Derneği, bu ufuktaki akademik çalışmalarına bir yenisini daha eklemeyi ve 2008 yılından bu yana 5 ayrı tema altında gerçekleştirilen "Siyer Atölyesi" toplantılarını nihai anlamda bir sonuca ulaştırmayı planlıyor. 

"Türkiye'de Tüm Yönleri ile Siyer Çalışmaları" başlıklı sempozyum ile Türkiye'de akademik, popüler, edebî, görsel, dijital, eğitsel, çocuk edebiyatı vb. tüm sahalarda ortaya konulmuş olan siyer çalışmalarının disiplinlerarası bir perspektifle masaya yatırılması, niceliksel anlamda büyük bir ivme kazanan Türkçe siyer literatürünün eleştirel bir değerlendirmeye tabi tutulması ve bu sahada ileriki dönemde yapılacak çalışmalara rehberlik etmesi bakımından yapıcı tekliflerin sunulması hedefleniyor."

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2240
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı