"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul Emniyet'inden gözaltı açıklaması

14 Ekim 2014, Salı 10:34
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, PKK yandaşlarının 6-13 Eylül tarihleri arasında Kobani saldırılarını bahane ederek yaptığı eylemler sonrasında 348 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İstanbul emniyeti 6 Eylül - 13 Eylül arasında terör olayları ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "PKK/KCK terör örgütünün Suriye uzantısı olan YPG ile IŞID mensupları arasında Suriye Ülkesi Ayn-El Arap (Kobani) bölgesinde devam eden çatışmaları protesto etmek amacıyla 06-13.10.2014 tarihlerinde ilimiz genelinde gerçekleştirilen eylemlerle ilgili olarak;

Eylemler sonrasında yapılan müdahalelerde 102’si yaşı küçük 246’sı yaşı büyük olmak üzere toplamda 348 şahıs yakalanmıştır.

Bu şahıslardan 336 şahıs adli makamlara sevk edilmiş, 12 şahsın gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Adli makamlara sevk edilen şahıslardan 10 şahıs tutuklanmış, 10 şahıs hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, 12 şahıs mahkemece serbest bırakılmış, diğer şahıslar Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alındıktan sonra salıverilmiştir.

Eylemler sırasında gerçekleştirilen müdahaleler ve eylemler sonrasında yapılan operasyonel çalışmalar neticesinde;

111 adet atıma hazır Molotof kokteyli, 19 adet havai fişek rampası, 2 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait şarjör ve dolu fişekler, 3 adet pompalı tüfek, 9 adet maske, 11 adet eldiven, molotof yapımında kullanılan 10 litre benzin, 3 adet el yapımı parça tesirli patlayıcı madde, gaz maskeleri, patlayıcı olarak kullanılmak üzere temin edilen piknik tüpleri, kesici aletler ve sopalar ele geçirilmiştir.

Şahıslar hakkında yürütülen soruşturma işlemlerine ve eylemlerin aydınlatılmasına, faillerin tespit edilerek yakalanmalarına yönelik yürütülen çalışmalara devam edilmektedir.

Kamuoyunun bilgisine sunulur. 14.10.2014"

Öte yandan yapılan operasyonlarla ilgili görüntülerde dağıtıldı. Görüntülerde; zanlılara yapılan baskınlar ve ele geçirilen malzemeler yer alıyor.

Okunma Sayısı: 1285
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı