"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul, İslam Dünyası Gençlik Başkenti oldu

29 Mayıs 2015, Cuma 23:12
İstanbul, İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye 56 ülkenin oyuyla İslam Dünyası Gençlik Başkenti oldu.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İİT, tarihinin ilk gençlik stratejisini üye 56 ülkenin oyuyla belirledi. İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu'nun (İKGF-Dİ), dün Kuveyt'te gerçekleştirilen İİT Dışişleri Bakanları Konferansı'nda sunduğu coğrafya gençliğini ilgilendiren 3 önemli teklif, 56 İİT ülkesi dışişleri bakanının oylarıyla kabul edildi.

Buna göre İstanbul, İslam Dünyası Gençlik Başkenti olarak onaylandı. 2016'da İİT Gençlik Zirvesi düzenlenecek. İKGF-Dİ'nin yayınladığı "10 Yıl İçin 10 Hedef- İstanbul Gençlik Deklarasyonu", İİT'in gençlik stratejisi olarak uygulamaya konulacak.

Alınan kararı değerlendiren İKGF-Dİ Başkanı Elşad İskandarov, İİT tarihinde gençlik stratejisi konusunda bir ilkin gerçekleştirildiğini kaydetti.

İskandarov, "İİT bölgesini temsil eden tek kurum İKGF-Dİ'nin önerisiyle ilk defa İslam coğrafyası gençliği için bir 'başkent' projesi hayata geçirildi. 56 ülkenin ortak kararıyla bir yıl boyunca İstanbul, ilk 'İslam Dünyası Gençlik Başkenti' olacak. Bu proje kapsamında 2016'da ilk kez İİT Zirvesi öncesi niteliği taşıyan İİT Gençlik Zirvesi düzenlenecek. Son olarak İKGF-Dİ'nin yayınladığı eğitimden sağlığa, işsizlikten sosyokültürel gelişmeye kadar farklı alanlarda maddeleri içeren '10 Yıl İçin 10 Hedef-İstanbul Gençlik Deklarasyonu", İİT’in gençlik stratejisi olarak uygulamaya konulacak" ifadelerini kullandı. 

İslam coğrafyasının böylesine zor bir dönemden geçerken gerek bölgedeki radikalizmin önüne geçilmesi gerekse İslam coğrafyasında sağlam bir gelecek tahsis edilmesi için gençlere yatırım yapılması gerektiğini dile getiren İskandarov, İslam dünyasında birlik duygusu oluşturulması ve tüm dünya ile uyum içinde olunması için İİT'in gençlik stratejisinin büyük önem arz ettiğini vurguladı. İskandarov, projelerin verimli şekilde uygulanabilmesi için tüm tarafları hassasiyetle katkıda bulunmaya davet etti.

Konferans kapsamında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşerek tebriklerini ileten İskandarov, Kuveyt'te kabul edilen gençlik stratejisinin, ülkeler arasında dayanışma ve ortak değerlerin güçlendirilmesi için önemini vurguladı.

İskandarov, Çavuşoğlu'na, Türkiye olarak bu alanda verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

AA

Etiketler: istanbul
Okunma Sayısı: 1500
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı