"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul semalarında uçan F-16'nın kadın pilotu da tutuklandı

23 Temmuz 2016, Cumartesi 22:59
Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesi İstanbul semalarında uçan F-16'lardan birini kullandığı iddia edilen Kerime Kumaş'ın da aralarında bulunduğu 3 pilot üsteğmen Yalova'da tutuklandı.

TSK içerisindeki bir grubun 15 Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında, haklarında yakalama kararı çıkartılan, o gece İstanbul semalarında uçan F-16'lardan birini kullandığı iddia edilen Kerime Kumaş ile Hasan Kara ve Tuncay Yıldırım isimli savaş pilotları Yalova'da gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanan üsteğmenler Kerime Kumaş, Hasan Kara, Tuncay Yıldırım, işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edildi. Üç savaş pilotu, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kerime Kumaş, 26 Ocak 2010 tarihinde İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığında uçuş eğitimlerini tamamlayan 48 pilot arasındaydı.

DHA

Okunma Sayısı: 1566
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı