"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul trafiğindeki 30 bin taksi şoföründen yalnızca 10 bini yasal

22 Mart 2018, Perşembe 10:21
İstanbul’da her üç taksiden sadece birinde ‘Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi’ bulunuyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), 1 Ocak 2017’den itibaren İstanbul’da şoförler için  ‘Toplu Taşıma Aracı Kullanım Belgesi’ alma zorunluluğu getirmişti.

17 bin 395 taksinin bulunduğu İstanbul’da, 30 bin taksi şoföründen yaklaşık 10 bininde bu belge var. Bu belgeyi alabilmek için taciz, gasp, terör ve uyuşturucu kullanmak ve bulundurmak suçlarından yargılanmamış olmak, psikoteknik belgesi, ehliyet GBT’si, tam teşekküllü bir hastaneden alınmış sağlık raporu gerekiyor.

Başvurusu uygun görülenlere bu belge veriliyor. Ancak bu belgenin yenilenme süresi de var. Bu belge olmadan taksi kullanırken yakalanan sürücüye ve plaka sahibine ceza kesiliyor. Taksi de trafik polisi tarafından otoparka çekiliyor.

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası eski Başkanı Yahya Uğur’a göre, “Kaçak çalışan şoför çok.”

DHA

Okunma Sayısı: 950
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı