"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul'un 'hayır'ı çok manidar

18 Nisan 2017, Salı 12:28
Anayasa değişikliği paketiyle ilgili Pazar günü yapılan referandumda İstanbul'da 'hayır'ın daha fazla çıkması değişik yorumlara sebep oldu.

Hürriyet yazarı Kanat Akkaya, "Kampanya aşamasındaki orantısızlığa rağmen bu sonucun çıkması en hafifinden 'manidardır'" diye yazdı.

Kanat Akkaya'nın bugünkü yazısındaki ilgili bölüm şöyle: 

İlçeler bazında bakıldığında durum daha ilginç bir hal alıyor.2015 Kasım seçimlerinde AKP’nin önde çıktığı 10 ilçede fotoğrafın değiştiği ve “hayır” oylarının ağır bastığı ortada.

Bu ilçeler arasında “simgesel önemi büyük olan” Üsküdar ve Eyüp’ün bulunması, Beylikdüzü örneğinde görüldüğü gibi yüzde 10’luk gerilemelerin yaşanması ve tekrarlayalım MHP-BBP ittifakı, kampanya aşamasındaki orantısızlığa rağmen bu sonucun çıkması en hafifinden “manidardır”...

Mesela halkoylamasına saatler kala, 15 Nisan’daki Kartal mitingini şöyle noktalıyordu Cumhurbaşkanı Erdoğan:

“...Evet yarın akşam Kartal’ı takip edeceğim. Bakalım Kartal’da, sandıklarda, eyvallah, ne kadar evet çıkacak?..”

Kartal’dan yüzde 56.65 oranında “hayır” çıktı...

30 büyükşehirden 17’sinde “hayır” denilmesinin bir manası vardır ama “İstanbul Türkiye’dir, Türkiye İstanbul” diyen bir siyasetçinin gözünde bu mana daha derin olacaktır...

Haber Merkezi

Etiketler: referandum
Okunma Sayısı: 2627
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Arif

    18.4.2017 22:12:53

    Istanbul, ey güzel istanbul sen ki ; KHK ile yapılan Haksız, Hukuksuz ihraçlara HAYIR dedin. Seninle ne kadar gurur duysak azdır.

  • gulden

    18.4.2017 16:27:25

    Sahi Yeni kapıda miting yapılmıştı değil mi? Neydi o hal işte muhal..

  • HÜSEYİN İLHAN

    18.4.2017 12:54:59

    Bu refarandum YSK nın koyduğu kuralı ihlali,yasaklarının çiğnenmesine göz yumması ve AKP nin devlet kaynaklarını sebil sebil probagandaya harcaması ile unutulmayacaktır.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı