"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstanbul Valisi Şahin, kışla önlerindeki kamyonların nedenini açıkladı

25 Temmuz 2016, Pazartesi 17:38
İstanbul Valisi Vasip Şahin, başarısız darbe girişiminın yaşandığı 15 Temmuz gecesi İstanbul'daki olaylarda yaralanan ve tedavilerine halen devam edilen 166 yaralı olduğunu belirterek, "Bunların 27'i yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. Bunların içinde hayati tehlikesi olanlar çok fazla değil" dedi.

HASTANEDEKİ YARALILARI ZİYARET ETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, 15 Temmuz darbe girişimine karşı direnirken yaralanarak Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan vatandaşları ziyaret etti. Hastaların durumu hakkında doktorlarından bilgi alan Vali Şahin aynı zamanda yaralılardan 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını dinledi. Yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Vasip Şahin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp FAkültesi'nde 7 yaralının bulunduğunu ve bunların hayati tehlikesi olmadığını belirten Şahin, yaralıların kısa bir süre içinde taburcu olacaklarını açıkladı.

Vali Şahin, "Gerek burada gerekse diğer hastanelerimzde yatan hastalarımıza Cenab-ı Hak'tan acil şifalar diliyorum. Çalışmalarımızdtan fırsat buldukça yaralılarımıza ve şehit ailelerini ziyaret etmeye vakit ayırıyorum. Onlara minnet borçluyuz. gerçekten onların fedakarlığı olmasaydı bugün ülkemiz çok daha zor durumlarda olabilirdi. Şu anda hastanelerimizde toplam 166 yaralımız tedavi görüyor. Bunların 27'i yoğun bakımda tedavileri devam ediyor. Bunların içinde hayati tehlikesi olanlar çok fazla değil" dedi.

DOKTORLARA VE SAĞLIK PERSONELİNE TEŞEKKÜR ETTİ

Vasip Şahin, başta doktorlar olmak üzere sağlık personeline de teşekkürlerini ileterek, "Sağlık teşkilatımıza ve hastanelerimize özel bir teşekkürde bulunmak istiyorum. Her yerde doktorlarımız, sağlık personelimiz olağanüstü şartlarda ve sınırları zorlayarak yaralıların tedavilerini sürdürmeye çalışıyorlar" diye konuştu.

"KIŞLA ÖNLERİNDEKİ KAMYONLAR TEDBİREN DURUYOR..EN KISA ZAMANDA NORMALE DÖNECEĞİZ"

Vali Şahin basın mensuplarının da sorularını yanıtladı. Kışlaların önünde kamyonların ne kadar daha bekletileceğiyle ilgili bir soru üzerine Şahin, "Devlet, güvenlik kuvvetlerimiz bu anlamda duruma hakim. Ancak bir takım tedbirlerimizi bir müddet daha sürdürmek zorundayız. Bunu tedbiren yapıyoruz yoksa önümüzde herhangi bir risk, bir sıkıntıdan bahsetmiyor sadece tedbiren orada duruyorlar. Çok üzün sürmeyecek, belki bir müddet sonra bu tedbirlerimizi de kaldıracağız. En kısa zamanda normale döneceğiz" şeklinde yanıt verdi.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Vali Şahin, bir gazetecinin "15 Temmuz darbe girişimi kapsamında gerçekleşen operasyonlar hakkında bilgi verir misiniz?" şeklindeki sorusunu da şöyle yanıtladı:

"Onlar çoğunlukla Cumhuriyet Savcılıklarımızın koordinesinde devam ediyor. Önemli bir badire atlattık. Bu sıkıntıyı başımıza açan her kimse bunun hesabınını adli merciler önünde sorulması gerekiyor. Tabi bunların takibi, yakalanması ve yargılanması süreci devam ediyor. Bu anlamda da operasyonlar devam edecek"

DHA

Okunma Sayısı: 2709
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı