"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşte 2016 yılında İstanbul'daki terör bilançosu

29 Haziran 2016, Çarşamba 12:32
Yılın ilk yarısının tamamlanmasına günler kala Türkiye ve dünya, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısıyla bir kez daha sarsıldı.

Yılın ilk yarısının tamamlanmasına günler kala Türkiye ve dünya, İstanbul'da meydana gelen terör saldırısıyla bir kez daha sarsıldı. Yeşilköy Havalimanı'ndaki alçak saldırıyla birlikte yılın ilk 6 ayında İstanbul'da meydana gelen terör saldırısının sayısı 4'e yükseldi. 12 Ocak'ta Sultanahmet, 19 Mart'ta İstiklal Caddesi, 7 Haziran'da Vezneciler, 28 Haziran'da ise Yeşilköy Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırılarının bilançosu ise ağır oldu; 66 kişi can verdi, 233 kişi ise yaralandı.

İşte o hain saldırılar:

12 OCAK 2016 SULTANAHMET SALDIRISI

Suriye kökenli 28 yaşındaki bir saldırgan, 12 Ocak 2016 tarihinde Sultanahmet meydanında, turist kafilesinin arasına girerek üzerindeki bombayı infilak ettirdi. Patlama sonucunda saldırgan dahil 11 kişi vefat etti, 16 kişi de yaralandı. Patlamada yaralanan 2 kişi de tedavi gördükleri hastanelerde hayatlarını kaybetti ve ölü sayısı 13'e yükseldi. Saldırıda hayatını kaybeden kurbanların tamamı Alman vatandaşıyken, yaralanan 14 kişiden 11'inin yabancı uyruklu olduğu belirlendi. Olay sonrası, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu yaptığı açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren intihar eylemcisinin IŞİD militanı olduğunu kaydetti.

19 MART 2016 BEYOĞLU SALDIRISI

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 19 Mart 2016 tarihinde saat 10.55'te bir canlı bomba, üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi. Saldırı sonucu 3'ü Amerikan- İsrail vatandaşı, 1'i İran vatandaşı ve 1'i de saldırgan olmak üzere 5 kişi öldü, 36 kişi yaralandı.

7 HAZİRAN 2016 VEZNECİLER SALDIRISI

7 Haziran 2016 tarihinde Fatih'in Vezneciler semtinde 08.40 sıralarında bomba yüklü araç patlatıldı. Patlama sonucunda 5'i polis memuru, 7'si sivil olmak üzere 12 kişi öldü, 36 kişi ise yaralandı. Hani saldırıyı TAK üstlendi.

28 HAZİRAN 2016 YEŞİLKÖY HAVALİMANI SALDIRISI

Yeşilköy Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde 28 Mart 2016 tarihinde saat 21.50'de 3 canlı bombanın gerçekleştirdiği saldırıda en az 36 kişi can verdi, 147 kişi ise yaralandı. 3 canlı bombanın bu rakama dahil olmadığını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, teröristlerin havalimanına taksiyle geldiklerini, x-ray cihazının önünde ateş açtıklarını ve ardından üzerlerindeki yelekleri patlattıklarını açıkladı. Başbakan Yıldırım'a göre ilk veriler IŞİD'i işaret ediyor.

Etiketler: terör, istanbul
Okunma Sayısı: 1446
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı