"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşte İstanbul Barosu ve Ankara Barosu seçim sonuçları

19 Ekim 2014, Pazar 20:13
Ümit Kocasakal İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden seçildi. Ankara Barosu Başkanlığı seçimini kazanan isim Hakan Canduran oldu.

 14 bin 433 oyla Ümit Kocasakal İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden seçildi.  Öte yandan Demokratik Sol Avukatları Grubu adayı Hakan Canduran 3605 oyla Ankara Barosu Başkanlığı'na seçildi.

Dünyanın en büyük barolarından biri kabul edilen İstanbul Barosu'na kayıtlı 32 bin 200 avukat, yeni baro başkanı ve yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gitti. İstanbul Barosu Başkanlığı'na yeniden Ümit Kocasakal 14 bin 433 oy alarak seçildi. Üçüncü kez Baro Başkanı olan Kocasakal, en yakın rakibine 11 bin 580 oy fark attı. Kocasakal ve ekibi 2 yıl görev yapacak. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan seçimlerde 32 bin 200 avukat, 5 farklı grubun adaylarından birini başkan seçmek için 81 sandıkta oy kullandı. Seçimde, yeni baro başkanının yanı sıra, yönetim kurulu, disiplin kurulu, denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliği delegeleri de belirlendi.

Kocasakal, 18 numaralı sandıkta oyunu kullandıktan sonra yaptığı Kocasakal, "İstanbul Barosu çok büyük bir güç. Bugün geldiğimiz noktada İstanbul Barosu bir baro olmanın çok ötesinde. Niye; hukukun ayaklar altına alındığı, sistemin bütün mekanizmalarının çöküğü, yargının bağımlı hale geldiği bir ortamda ayakta kalan en büyük güç barolar, avukatlar ve özellikle İstanbul Barosu. İstanbul Barosu etnik kökeni, mezhebi, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin hakkının güvencesi. Bu dönemde İstanbul Barosu bunu kanıtladı, her yerde hak mücadelesi verdi, herkesin hakkının koruyucusu oldu. " dedi.

Seçim sonuçları şöyle: 
- Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Ümit Kocasakal: 14435 oy. Yüzde 65.84
- Hukukun Üstünlüğü Platformu Abdullah Arar: 2855 oy Yüzde 13.02
- Özgürlükçü Demokrat Avukatlar Grubu Yıldız İmrek ve Ercan Kanar: 1763 oy. Yüzde 8.04
- Milliyetçi Avukatlar Grubu Ali Rıza Kaplan: 1502 oy. Yüzde 6.85
- Çağdaş Avukatlar Grubu Ayhan Erdoğan: 1369 oy. Yüzde 6.24  


 

Okunma Sayısı: 2662
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı