"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İşte Rıza Sarraf'ın son hamlesi

29 Temmuz 2015, Çarşamba 09:04
AKP'lilerin elinden ödül alan 17-25 Aralık'ın sembol ismi Rıza Sarraf'dan yeni bir hamle daha geldi. Sarraf bu sefer de şirketinin adını değiştirdi.

Reza Zarrab'ın İran'a külçe altın gönderen şirketinin yeni logosu kral tacı olurken, şirketin adı "Reza Sarraf Gold" yani "Reza Sarraf Altın" kısaltması RGS olarak değişti.

Sözcü'den Bora Erdin'in haberine göre, ortağı Babek Zencani hakkında İran’da hazırlanan dosyada Safir Altın’ın yer almasının şirketin adını RGS olarak değiştirmesinde etkili olduğu dile getiriliyor

Türkiye’de 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında gündeme gelen Reza Zarrab, şirketinin adını değiştirdi. İran’a altın ihracatı yapan Safir Altın’ın adı RGS olarak değiştirildi. Zarrab’ın sahibi olduğu Royal Holding çatısı altında bulunan şirketi Safir Altın’ın adı haziran ayında ’RSG Altın Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi’ olarak tescillendi. Yapılan isim değişikliğinin arkasında Zarrab’ın ortağı olduğu iddia edilen Babek Zencani için İran’da devam eden soruşturmada Safir Altın’ın adının da dosyaya girmesinin etkili olduğu iddia edildi.

FAALİYET ALANI DEĞİŞMEDİ

Şirketin yeni adının Reza Sarraf’ın ilk harfleri ve İngilizce "altın" anlamına gelen "gold" sözcüklerinin ilk harflerinden olması da dikkatlerden kaçmadı.

Zarrab’ın şirketlerinden Volgam Gıda Dış Ticaret Limited’e geçen ay, mücevher sektörü dalında Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından İhracatın şampiyonu ödülü verilmişti. Zarrab’ın bu ödülü iki bakandan alması ise tartışmaya neden olmuştu. Zarrab, törende ihracatın şampiyonu ödülünü Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin elinden almıştı.

Safir Altın’ın ismi değiştirilmesine karşın, faaliyet alanında herhangi bir değişikliğe gidilmedi. RGS’nin faaliyet alanı daha önce olduğu gibi her türlü değerli maden ile değerli taşların, altın pırlanta gümüş gibi her türlü ham mamul ile yarı mamul maddenin, muhtelif ayar ve şekillerdeki hurda ve takoz altının işlenmeden alım satımı olarak belirlendi.

İŞTE YENİ LOGO:

848 MİLYON DOLARLIK İHRACAT

Reza Zarrab’ın şirketi Volgam Gıda’nın 848 milyon dolarlık ihracat yaparak Türkiye’nin en büyük 13’üncü ihracatçısı olmasında İran’a satılan altın takılar etkili olmuştu. Zarrab, 2014 yılına kadar ismini RGS olarak değiştirdiği Safir Altın’la İran’a külçe altın ihracatı yaptı. Safir Altın ayrıca 1.9 milyon TL vergiyle Royal Holding’in en yüksek vergi ödeyen ikinci şirketi olarak kayıtlara girdi.

O BİLGİ SİTEDEN KALKTI

2012 yılında Reza Zarrab’ın kurduğu Safir Altın, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gündeme gelmişti.

Şirket, 2015’in Haziran ayına kadar Safir Altın Ticaret İthalat ve İhracat Limited Şirketi olarak faaliyetine devam etti. Şirket haziran ayında isim değişikliğini Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınladı ve RGS adını aldı. Dikkat çeken bir başka ayrıntı ise Safir Altın’ın kendi internet sitesinde “Türkiye’nin altın ihracatının yüzde 46’sını yapmıştır” ibaresine yer verilirken, yapılan isim değişikliği ile birlike bu bilgi de tamamen kaldırıldı.

Etiketler: rıza sarraf, rsg
Okunma Sayısı: 2256
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı