"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsteyene bedava arazi verilecek! Tek bir şartla...

22 Kasım 2017, Çarşamba 10:55
Siirt Tillo Belediyesi, fıstık ve badem bağlarını, 15'er dönüm halinde isteyenlere ücretsiz verecek. Ancak çiftçi, 50 yıl boyunca bu işi sürdüreceğini taahhüt etmek zorunda.

Siirt'in Tillo ilçesinde, Belediye tarafından başlatılan proje kapsamında fıstık ve badem bağları oluşturulacak. Ekiplerin 3 yıl boyunca sulayacağı, bakımını yapacağı fıstık ve badem bağlarını, 15'er dönümlük halinde isteyenlere ücretsiz olarak ancak şartlı verecek. 15 dönümlük fıstık ve badem bağına talip olacak çiftçi, 50 yıl boyunca bu işi sürdüreceğini taahhüt etmek zorunda.

3 YIL BELEDİYE GÖREVLİLERİ BAKACAK

Tillo Belediyesi, işsizlik oranını azaltmak amacıyla, ilk 3 yılı belediye görevlileri tarafından bakılacak bağları 50 yıllığına ilçe sakinlerine vereceğini açıkladı. Tillo Belediye Başkanı İdham Aydın, bu proje sayesinde ilçede işsizlik oranını azaltmayı hedeflediklerini belirterek, şöyle dedi:

"Tillo Belediyesi'ne ara seçim ile geldim ve iki yıldan fazladır görevimin başındayım. Belediyemiz 1958 yılında kuruldu ve şu an 2 bin 200 nüfuslu, o günden bugüne ilçe halkına hizmet etmektedir. Ben meclis ile yaptığım ilk toplantımda ilçenin sorunlarını meclis üyelerinden yazmasını istedim ve bu sorunların çözümü için el birliği ile çalışmalarını istedim. Tillo ilçemizin en önemli sorunlarından biri olan su, alt ve üst yapı sorunu çözmek için kolları sıvadık ve çalışmalar yaptık. Şuan su, alt yapı, üst yapı sorunumuz kalmadı. İlçemiz evliyalar ilçesidir ve burada başta İbrahim Fakirullah Hazretleri ve büyük zatlar bulunmaktadır. İlçemizde her yıl toplam 400 bine yakın insan geliyor ve burada bulunan büyük zatları ziyaret ediyorlar. Bu zatlara yaptıkları ziyaretten sonra onları rahat bir nefes alacağı park ve bahçeler bulunmuyordu ve bizler bu konudaki eksikliği gidererek ilçemize toplam 20'ye yakın park ve bahçe yaptık, daha büyük bir mesire alanı da yapıyoruz."

"DAĞLARI FISTIK VE BADEM BAĞLARINA ÇEVİRECEĞİZ"

İlçede işsizlik oranının had safhada olduğunu belirten Başkan Aydın, çok önemli ve farklı bir şey yapacaklarını anlatırken şöyle devam etti:

"Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca 5 bin köye 5 bin orman projesi başladı. Türkiye'de bundan birçok belediyenin haberi yok. Bizim haberimiz oldu. Dedik ki; öyle bir şey var ise tam bize uygun bir proje yapacağız. Burada bu yıl 4 bin 200 dönüm üzerinde geçen sene ektiğimiz ağaçlarla birlikte toplam 150 bin fıstık ve badem ağacı ekmiş olacağız. Nereye peki ekeceğiz? Dağlara ekeceğiz, bu dağları fıstık ve badem bağına çevireceğiz. Peki bunlar ne olacak? Buralar hazine arazisi, biz 3 sene bakımlarını bitirdikten sonra Tillo'da bu işi yapanlara dağıtacağız. Bunu da kura ile dağıtacağız ve herkese 15 dönümlük fıstık bağları dağıtacağız. vatandaşımıza balık tutmayı, emek harcamasını aşılıyacaz. Bizim vereceğimiz bağa girsin, emeğini harcasın 50 yıl bakımı karşılığında ürünlerini yemiş olacaktır. Bu çok önemli bir şey. Burada demek ki herkes iş sahibi olacaktır. Her eve 15 dönüm bir bağ vereceğiz ve bunlar çok önemli büyük projelerdir. Bu proje bizi huzura görecektir. Bunları yaparken çok ciddi eleştiriler aldık. Onlar eleştirecek biz hizmet etmeye devam edeceğiz."

PROJE ÇİFTÇİLERİ UMUTLANDIRDI

Tillo'da tarım ile uğraşan Hayrettin Beydoğan, projenin kendisini umutlandırdığını belirterek, bu konuda kendilerine verilecek destekten umutlandığını anlatırken, "İlçede bulunan vatandaşların geçim kaynakları hayvancılık ve çiftçiliktir. Tillo Belediyesi ilçede bulunan çiftçilere fıstık ve badem bağı vermeyi hedefliyor. Bu bizim için büyük bir geçim kaynağı olacaktır" dedi.

İbrahim Fakirullah Hazretleri Mahallesi Muhtarı Muhammet Toprak da 3 yıl sonra başlayacak projenin ilçe genelinde şimdiden heyecan yarattığını belirterek, "Başkanımız burada fıstıkçılık ile ilgili bir proje başlattı. Bu projede Belediyemiz 3 yıl sonunda bizlere Tillo halkına 15 dönümlük bir bağ verecektir. Bu proje gerçekleşir ise işsizliğin konusunda ilçemize çok şey değişecektir ve çiftöliğin çıtası bu konuda yükselecektir. Memleketimizde ve ilçemizde en büyük sorun işsizliktir. İlçemizde bu proje gerçekleşir ve hayata geçirilirse ilçemizde işsiz gençler büyük katkı sağlayacaktır."

Okunma Sayısı: 3976
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mkilit

    23.11.2017 10:22:59

    Siirt belediyesine katılıyorum 50 yıl gibi zaman vermesine ayın işlemde türkiyenen verimli arazılerine yapılan çiftçilik adı altında ziyane edilen arazileri üzerinde kurulan hayvanciftliiğinede 50 yıllık hayvancılık yapılaması kararının getirilmesi bakın o zaman yapan kaç kişi çıkıyor devletin parasını yemen domuz misalı hay haylı verimli arazılere çiftcilk yapılasını izin veren tarım bakanlığı buna bir çare bulması böyle giderse 20 sene sonra tahıl ekilecek arazi bulamayacaklır .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı