"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstihbarat zaafiyeti var

23 Temmuz 2016, Cumartesi
15 Temmuz kanlı darbe girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Ciddi bir istihbarat zaafiyeti var. Sadece MİT için değil bütün istihbarat sistemleri için geçerli bu durum” dedi.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, 15 Temmuz kanlı darbe girişimine ilişkin ciddî istihbarat zafiyeti olduğunu belirterek, istihbarat sisteminde çok ciddî reformların yapılması gerektiğini, bunları da yapacaklarını ifade etti. Canikli, “Şu anda fotoğrafı tam olarak görmeye çalışıyoruz. Olan biteni bütün boyutuyla anlamaya çalışıyoruz. Her neyse bu zaafiyetin alt parametrelerini çözmeye çalışıyoruz.” dedi. 

Bütün istihbarat sistemlerinde sıkıntı var

Yaşanan olayların karanlık yanlarının aydınlatılmayı beklediğini belirten Canikli, “İstihbarat zafiyeti var. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da çok açık, net bir şekilde ifade etti. Genel olarak bir istihbarat zafiyeti var. Düşünebiliyor musunuz, bu haberler ortaya çıkmaya başlayınca ülkenin en büyük istihbarat örgütünün başını arıyor Cumhurbaşkanımız ve ulaşamıyor, ulaşamadığını söylüyor. Burada en azından, en iyimser bir ifadeyle bir istihbarat zafiyeti söz konusudur. Bütün istihbarat sistemi için geçerli, sadece MİT için değil... Ciddî bir istihbarat zafiyeti var. En iyimser tahminle bir istihbarat zafiyeti var. Ötesinde ne var onu hep birlikte göreceğiz. Çalışmalar, süreç devam ediyor. Kısa süre içinde bunun sadece bir istihbarat zafiyeti mi, yoksa başka bir şeyler de var mı, onları hep birlikte bütün milletimiz görecek. O bilgilere ulaştığımızda elbette kamuoyuyla paylaşacağız” değerlendirmelerinde bulundu.

Olayların perde arkası karanlık

İstihbarat sistemiyle ilgili “Çok ciddî, köklü, reformların yapılması gerekiyor, bunları da yapacağız” diyen Canikli, şöyle devam etti: “Şu anda fotoğrafı tam olarak görmeye çalışıyoruz. Olan biteni bütün boyutuyla anlamaya çalışıyoruz. Her yerde ne oldu da, orada da ne oldu, ne bitti? Perde arkasında neler konuşuldu, neler yapıldı, neler planlandı. Her neyse bu zafiyetin alt parametrelerini çözmeye çalışıyoruz. Zaafiyet olarak ortaya çıkan bu sonucun perde arkasını şu anda aydınlatmaya çalışıyoruz”

AA

Okunma Sayısı: 2073
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı