"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstiklal Caddesi'nde Kobani eylemi

01 Kasım 2014, Cumartesi 15:22
Beyoğlu’nda Halkların Demokratik Partisi’nin çağrısı ile toplanan bini aşkın eylemci, Kobani’de yaşananları protesto etti.

HDP’nin 1 Kasım’da sokağa çıkma çağrısına uyan çeşitli parti ve Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, Beyoğlu Tünel’de toplandı. Bini aşkın eylemci, şarkı ve türküler söyleyerek Galatasaray’a doğru yürüyüşe geçti. Zaman zaman slogan atan eylemcileri polis, uzaktan takip etti. Eyleme HDP Milletvekili Sebahat Tuncel de katıldı.

Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Tuncel; “Kobani’nin IŞİD kuşatmasından kurtulması, aslında Türkiye’deki çözüm sürecini de doğrudan ilgilendiren bir durum. Bu vesile ile aslında bugün sokağa çıkanların taleplerinin doğru anlaşılması gerekiyor” dedi.

Tuncel etkinliklerin bayram havasında geçeceğini umduklarını belirterek, “Buna yönelik farklı bir yaklaşım olmazsa şenlik tadında, Şölen tadında bir gün bekliyoruz. Bugün dünyanın her yerinde insanlar sokakta. Umuyorum gün sonunda hiçbir sorun çıkmayacak. Üzüntülü bir gün yaşamayacağız. Bu ülkenin ölüm ülkesi değil yaşam ülkesi olmasını istiyoruz. Bunun önlemini alacak olan hükümetin kendisidir” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1056
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı