"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İstiklal’de taşlar yerine oturmuyor

28 Kasım 2015, Cumartesi 10:05
Her gün binlerce kişinin gelip geçtiği İstanbul'daki Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki zemin bozukluğu, yıllardır vatandaşlara zor anlar yaşatıyor. Yerinden çıkan, kırılan parke taşları nedeniyle yürümekte güçlük çeken vatandaşlar, bir türlü çözülemeyen soruna tepki gösteriyor.

Turizm merkezi ve şehrin vitrini konumundaki İstiklal Caddesi’ndeki kırık parke taşları, vatandaşların caddede yürümesini zorlaştırıyor. Özellikle yağmurlu günlerde parke taşların arası su birikintileriyle doluyor. Caddede güçlükle yürüdüklerini belirten vatandaşlar, su birikintilerinden dolayı elbiselerin kirlendiğini ifade ediyor. Kimi bozuk yerler asfalt çalışmalarıyla tamir edilmiş olsa da vatandaşlar kırık parke taşlarının artık kalıcı bir çözüme kavuşmasını istiyor. 

Düzgün kalıcı bir iş yapılması gerektiğini belirten Mustafa Satılmış adlı bir vatandaş, ‘’Ayakkabılarımızı bile yırtıyor. Yürürken ayağımız sendeliyor. Her türlü zararı var. Eskiden hiç yapılmadığı zaman daha iyiydi bunlar. Bir sürü masraf yapıldı daha kötü oldu. Her sene bir yenilenme, her sene bir yenilenme. Yenilemekten ziyade düzgün kalıcı bir iş yapılması lazım. Parkelere basıyorsun üstüne olduğu gibi su sıçrıyor. Beyaz giydiysen siyah, siyah giydiysen beyaz acayip bir ortam.’’ ifadelerini kullanıyor.

‘MÜTEAHHİTLERİN CEBİNE PARA GİRMESİNDEN BAŞKA BİR ŞEY OLMUYOR BURADA’

Özcan Karahan ise, insanların artık yerinden çıkmış parke taşlarına karşı insanların bağışıklık kazandığını belirterek, ‘’Yağmur yağdığı zamanlarda kayıyoruz. Yağmurda düz olması lazım terazi yapılması lazım. Yağmurda etki etmeyecek bir taş lazım ama bundan sonraki masrafların da gereksiz olduğunu düşünüyorum. İstiklal’e ne yapsan her şey aynı. İnsanlar artık bu taşlara bağışıklık kazandı. Bazı müteahhitlerin cebine girmesinden başka hiçbir şey olmuyor burada.’’ şeklinde konuşuyor.

‘YILLARDIR PARKE TAŞLARI YAPILIYOR AMA BİR FAYDASI OLMUYOR’

50 senedir Harbiye’de oturduğunu dile getiren başka bir vatandaş ise, ‘’Kendimde inşaatçıyım. Malzemeye verirsin yüz lira işçiye verirsin bir lira. Bu böyle olur. Bunun altına kum koyuyorlar kum. Buna sağlam çimento yaparsan TIR da gelse bir şey olmaz. Altına kumu koyuyor yağmur yağıyor. Kaç kişi kafasını çarptı buraya? Giderken basıyor kafası yaralanıyor. Ben 50 seneden beri burada oturuyorum.’’ şeklinde tepkilerini dile getiriyor.

Senelerdir parke taşlarının yapıldığını ama fayda etmediğini ifade eden bir başka vatandaş ise, ‘’Kaldırımlar senelerdir yapılıyor ama yine çöküyor, yine çöküyor. Yağmurlu zamanlarda çok zor oluyor.’’ diyor.

'CADDE ALTINDAKİ SU TÜNELİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATILMIŞTI'

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 2012 yılında İstiklal Caddesi'nin altında su tünelinin bulunduğunu, bu nedenle zeminin bozulduğunu açıklamıştı. Belediye, tünelin içinin betonla kaplanacağını ifade edip çalışma başlatmıştı. Büyükşehir Belediyesi basın bürosu yetkilileri, aradan geçen 3 yıla rağmen zeminde düzelme olmamasına ilişkin sorulara cevap vermedi.

Etiketler: istanbul, beyoğlu, istiklal
Okunma Sayısı: 1029
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı