"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İsveçli 32 gazeteciden Erdoğan’a mektup

17 Temmuz 2017, Pazartesi
İsveç’te yayınlanan 32 gazetenin genel yayın yönetmeni Erdoğan’dan tutuklu gazetecilerin serbest bırakılmasını istedi.

Basın özgürlüğü sıralamasında hızla gerileyen Türkiye’de yaşanan hak ihlâlleri dolayısıyla İsveç’te yayınlanan 32 gazetenin genel yayın yönetmeni Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yayınladıkları ortak açık mektupla çağrıda bulundu. Türkiye’de “tutuklu bulunan gazetecilerin serbest bırakılmasını” istendiği mektupta, “Ülkenizde ifade özgürlüğü ve insan hakları konusunda son derece endişeli olduğumuz için size sesleniyoruz’’ denildi. İsveçli gazetecilerin mektubunda, tutuklu 177 gazetecinin serbest bırakılması istenirken, kapatılan yayım kurumlarının ‘el konulan mal varlıklarının geri iade edilmesi’ de talep edildi.

Ödüller bu yıl verilmeyecek

Öte yandan Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, 1989 yılından bu yana verilen Basın Özgürlüğü ödüllerinin ülkenin ve medyanın bulunduğu şartlar dolayısıyla bu yıl ilk kez verilmeyeceğini duyurdu. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) 24 Temmuz Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü’nde 1989 yılından bu yana her yıl verdiği “Basın Özgürlüğü Ödülleri”nin bu yıl verilmeyeceğini açıkladı. TGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada “Ülkemizin ve medyanın içinde bulunduğu koşullar dikkate alınarak 1989 yılından bu yana verilen Basın Özgürlüğü Ödülleri ile Sürekli Basın Kartı alan cemiyet üyelerine anı plaketi verilmesinin dondurulmasına, olanaklar elverdiğinde bu ödüllerin yeniden konulması konusunda görüş birliğine varılmıştır” denildi. 

Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Toplantısı yapılacak

21 Temmuz Cuma günü saat 11.00’de yapılacak Basın Özgürlüğü İçin Mücadele Günü Toplantısı ise TGC Başkanı Turgay Olcayto’nun açılış konuşmasıyla başlayacak. Toplantının moderatörlüğünü TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş üstlenecek. İki oturum olarak yapılacak toplantıya gazeteci-yazar Hıfzı Topuz, TGC Meslek İlkelerini İzleme Komisyonu Başkanı Altan Öymen, Cumhuriyet Vakfı Başkanı ve TGC önceki Başkanı Orhan Erinç, Pen Türkiye Merkezi Başkanı Zeynep Oral, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Prof. Aysel Çelikel, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yasemin Giritli İnceoğlu, TGC Hukuk Danışmanı Gökhan Küçük ve Birgün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi Barış İnce konuşmacı olarak katılacak.

Okunma Sayısı: 3246
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı