"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İtfaiyeye yapılan 15 bin 365 ihbardan 573'ü gerçek çıktı

06 Şubat 2016, Cumartesi 13:59
Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yangın ihbar hattına 2015 yılında yapılan 15 bin 365 ihbardan sadece 573'ü gerçek çıktı.

İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, "İtfaiye gereksiz yere çok fazla meşgul edildiği için biz de olaylara müdahale konusunda sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Karaçayır Mahallesi'nde iki vardiyada 40 personelle gece gündüz yangın, kaza ve kurtarmalara koşan itfaiyecileri asılsız ihbarlar ve gereksiz aramalar sıkıntıya sokuyor. İtfaiye yangın hattı 110'a geçen yıl 15 bin 365 ihbar gelirken, bunlardan sadece 573'ü gerçek çıktı. 14 bin 792 asılsız ihbar, zaman zaman itfaiyenin gerçek olaylara zamanında müdahale etmesine de engel oldu.

İtfaiye Müdürü Mehmet Duman, "Bu tür asılsız ihbarlar ve gereksiz aramalar bizi meşgul ediyor. Evde odada kilitli kaldığı için bizi arayanlar oluyor. Bunun gibi bir çok gereksiz yere arama yapılıyor. Gerçek bir olay sırasında itfaiye siren sesini duyan meraklı vatandaşlarımız da hemen, 'Yangın nerede?' diye bizi arıyor. En çok bu sıkıntıyı yaşıyoruz. İtfaiye gereksiz yere çok fazla meşgul edildiği için biz de olaylara müdahale konusunda sıkıntı yaşıyoruz" diye konuştu.

Mehmet Duman, Bolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde su altı arama kurtarma, yangına müdahale, sıkışmalı trafik kazalarına müdahale etmek üzere toplam 40 personelle hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

DHA

Okunma Sayısı: 1494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı