"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İtidal çağrısı

14 Şubat 2018, Çarşamba
Suriye genelinde yaşanan çatışmaların, şimdiye kadar yaşanan en ciddi çatışmalar olduğunun altını çizen AB ve BM temsilcileri Bütün taraflara itidal çağrısı yaptı.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi (EEAS), Suriye’de savaşan taraflar ve bölgesel müttefiklerinin, bölgede şiddetin daha fazla yayılmaması için itidal göstermeleri gerektiğini söyledi. İsrail ve Suriye’de İran destekli güçler arasında şimdiye kadar yaşanan en ciddi çatışmanın ardından gelen açıklamada sözcü  Maja Kocijancic “Suriye genelinde yaşanan tırmanma, hafta sonunda İsrail sınırında gördüğümüz olay da dahil olmak üzere, ciddi ölçüde kaygı vericidir. Bu durum tehlikeli bir sıçramaya kolaylıkla yol açabilir” dedi. Kocijancic “Suriye’deki tarafları, müttefiklerini ve aynı zamanda bölgesel oyuncuları uluslar arası hukuka uymaya, itidal göstermeye ve durumu tırmandırarak Suriye halkının acılarını devam ettirecek eylemlerden kaçınmaya çağırıyoruz” dedi. Sözcü, Komisyon’un durumu yakından izlemeye devam ettiğini de belirtti. Suriye uçaksavarları cumartesi günü bir İsrail F-16’sını düşürmüş, pilotlar ise saldırıdan kurtulmayı başarmıştı. Sputnik’in haberine göre, İsrail Savunma Bakanlığı bunun ardından Suriye’de 12 ayrı hedefe hava saldırısı yaparak  Suriye’ye ait hava savunma sistemlerini ve İran’a ait hedefleri vurduğunu açıklamıştı.

En kötü çatışmalardan birine şahit oluyoruz

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric günlük basın brifinginde, Suriye’de artan askeri gerginliğin ‘’alarm verici’’ olduğunu söyledi. Birleşmiş Milletler (BM), Suriye’de şimdiye kadarki en kötü çatışmalardan birinin yaşandığını bildirdi. BM Suriye İnsani Yardım Koordinatörü Ali el-Zatari, yaptığı yazılı açıklamada, 6 Şubat’ta Suriye’de insani ateşkes çağrısı yaptıkları günden beri durumun daha da kötüye gittiği uyarısında bulundu. Çatışmalarda yüzlerce sivilin vefat ettiğini, çok sayıda kişinin yerinden edildiğini ve sağlık merkezleri de dahil sivil alt yapının zarar gördüğünü belirten Zatari, ‘’Suriye’de şimdiye kadarki en kötü çatışmalardan birine şahit oluyoruz’’ değerlendirmesinde bulundu. BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric ise günlük basın brifinginde, Suriye’de artan askeri gerginliğin ‘’alarm verici’’ olduğunu söyledi. BM Genel Sekreter Antonio Guterres’in artan askeri gerginlikten ve çatışmaların sınırların ötesine geçmesinden derin endişe duyduğunu belirten Dujarric, Guterres’in tüm taraflara çatışmalara son vermesi ve uluslararı hukuka ve BM Güvenlik Kurulu kararlarına bağlı kalması çağrısı yaptığını ifade etti.

 

AA

Etiketler: suriye, iç savaş
Okunma Sayısı: 2419
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı