"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İtirazlar var ama OHAL dördüncü kez uzatılıyor

17 Temmuz 2017, Pazartesi
TBMM Genel Kurulu, yaklaşık bir aylık aranın ardından yasama çalışmalarına tekrar başlayacak.

15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla dün özel gündemle toplanan Genel Kurul, bu hafta bugünden itibaren, OHAL’in uzatılmasının da aralarında bulunduğu üç Başbakanlık tezkeresi için mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanlığına sevk edilmesi halinde; OHAL’in 19 Temmuz Çarşamba günü saat 01.00’den geçerli olmak üzere 3 ay süre ile uzatılmasına ilişkin Başbakanlık Tezkeresi için mesai yapacak.

İçtüzük teklifi komisyonda ele alınacak

AKP ve MHP’nin, 18 maddelik Meclis İçtüzük değişikliğine ilişkin ortak teklifinin görüşmelerine, TBMM Anayasa Komisyonunda yarın devam edilecek. Komisyon, 12 Temmuz Çarşamba günü yaptığı toplantıda, teklifi alt komisyona sevk etmişti. Teklifi 14 Temmuz Cuma günü alt komisyon raporu üzerinden görüşen komisyon, teklifin tümü üzerindeki görüşmelerini tamamlamıştı. Teklifin görüşmelerinin Anayasa Komisyonunda bu hafta tamamlanması ve gelecek hafta Genel Kurulda ele alınması bekleniyor. Teklife göre, TBMM Genel Kurulu, milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarının Yüksek Seçim Kurulunca ilânını takip eden üçüncü gün saat 14.00’te çağrısız olarak toplanacak. Milletvekilleri ant içerek göreve başlayacak. Ant içmekten imtina eden milletvekilleri, milletvekili sıfatından kaynaklanan haklardan yararlanamayacak.

AA

Etiketler: tbmm, ohal
Okunma Sayısı: 2157
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı