"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İttihad çizgisindeyiz

18 Nisan 2018, Çarşamba 00:30
Konya Yeni Asya Temsilciliği’nin düzenlediği programda konuşan yazarımız Latif Salihoğlu, Yeni Asya’nın İttihad çizgisinden hiç ayrılmadığını söyledi.

Konya Yeni Asya Temsilciliğinin aylık faaliyetleri çerçevesinde bu ayki konuğu Yeni Asya gazetesinin tarihçi yazarı ve Ahirzaman Beşlemesi’nin yazarı Latif Salihoğlu oldu. Latif Salihoğlu’nun geçen Cumartesi ve Pazar günü verdiği seminerlere Ereğli, Seydişehir, Beyşehir gibi civar ilçelerden de katılım oldu.

Bediüzzaman Külliyesi’nde gerçekleştirilen seminerin ilk gününde Risale-i Nur ve neşriyat konularına değinen Salihoğlu, bu zamanda iman hizmetinde neşriyatın önemli olduğunun altını çizerek, sanal, görsel ve yazılı basın organları aracılığıyla iman hakikatlerine insanların ulaşmasını sağlamak bu zamanın bir şiarı olduğunu ifade etti. 

TEKELE KARŞI YENİ ASYA

Yeni Asya’nın, Risale-i Nur’a yapılan bandrol engelinde büyük bir mücadele vererek, tekelleşmeye engel olduğunu belirten Salihoğlu, “Kazanılan bu zaferle birlikte insanların nazarında yasaklanmış düşüncesini ‘Dünya Risale-i Nur okuyor. Ya siz...’ reklâmlarıyla bütün Türkiye’ye ilân etmiştir. Bunun akabinde külliyat kampanyaları başlatarak insanların Risale-i Nur okumalarına imkân tanımıştır. Yeni basılan külliyatlar çok ehemmiyetlidir ve herkesin alması gerekir” dedi.

İTTİHAD ÇİZGİSİNDEN AYRILMADIK

Programın ikinci günde ahirzaman tarihine değinen Salihoğlu, Yeni Asya’nın ittihad çizgisinden hiç ayrılmadığını ve istikrarının muhafaza ettiğini söyledi. Salihoğlu şöyle devam etti: 

“Mazlûmların yanında zalimlerinde hep karşısında olduk. Malûm hareketin Risale-i Nur’u sadeleştirerek ve devlet kadrolarına yerleşerek büyük bir hata ettiğini ve tokat yediklerini ‘beşer zulmeder, kader adalet eder’ kaidesiyle izah etmekle birlikte masumların hukukunu da müdafaa ettik.” Salihoğlu program sonunda  ahirzaman beşleme setini de imzalandı.  

Konya - Zübeyir Nurluyüz

Okunma Sayısı: 1836
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı