"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İttihad-ı İslam sorusuna Hutbe-i Şamiye’li cevap

06 Mart 2015, Cuma
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Sudan İrşat ve Evkaf Bakanı el-Fatih Tac es-Sir'in resmi davetlisi olarak geldiği Sudan'da bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Görmez, Hartum Sufi Külliyesi'nde dini kanat önderlerine ve öğrencilere hitap etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “kalplerde ve gönüllerde tevhid olduktan sonra İslam dünyasının maddi birliğinin kolay olduğunu” söyledi. Görmez, Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan Afrika Uluslararası Üniversitesi’nde, “Fıkhi Kurallar” konulu konferans verdi.

Konferansın ardından öğrencilerin sorularını cevaplayan Görmez, bir öğrencinin “İttihad-ı İslam” günümüzde nasıl gerçekleşebilir” şeklindeki sorusuna, Bediüzzaman Said-i Nursi’nin “Şam Hutbesi”ni örnek göstererek, “İslam dünyasının birliği konusunda kalplerde ve gönüllerde tevhid olduktan sonra maddi birlik kolaydır” diye cevap verdi.

AA

Okunma Sayısı: 1784
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    6.3.2015 06:53:01

    İTTİHAD-I İSLAM ı sağlamanın erce cevabı şu,Kardeşim,can yoldaşım diyeceksiniz,meydan meydan,arena arena ve tvlerde ağıt yakacaksınız.Hatta İİ teşkilat başkanı yapacaksınız.Sonunda karşınıza çıkınca'MONŞER,PRO.OLSA NE YAZAR,ZATEN YURTDIŞINDA DOĞDU(Torunu ABD doğsada görmeyeceksiniz)BUNU BEN SEÇTİRMESEM KÖŞESİNDE PISIRIK PISIRIK OTURURDU,yada saraylarda,yatlarda ağırlayacaksınız,sonrada kardeş kanı dökülsede hülyalarınız için canlar kıyılmasına ATEŞE ODUN taşıyacaksınız.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı