"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İttihad-ı İslama ihtiyaç var

08 Şubat 2016, Pazartesi
Düzce Yeni Asya Derneği seminerleri Yeni Asya gazetesi yazarlarından İslâm Yaşar’ın İttihad-ı İslâm konulu semineriyle devam etti. İttihad-ı İslâmı Risale-i Nurlardan örneklerle açıklayan Yaşar, “İttihad-ı İslâma yalnız Müslümanların değil bütün insanlığın ihtiyacı var” dedi.

Gazetemiz yazarlarından edebiyatçı İslâm Yaşar Düzce Yeni Asya Derneğinde verdiği konferansta Risale-i Nurdan iktibaslarla ve Said Nursî’nin hayatından referanslarla İttihad-ı İslâm hakkında bilgi verdi.

Yaşar, İttihad-ı İslâma yalnız Müslümanların değil bütün insanlığın ihtiyacı olduğunu belirtti. Seminerinde ‘Hutbe-i Şamiye’den başka Münâzarât,  Kastamonu Lâhikası adlı eserlerden de sık sık iktibaslar yapan Yaşar, Müslümanların İttihad-ı İslâm-ı istediğini, fakat bu zamandaki İttihad-ı İslâm arayışıyla bundan önceki zamanların İttihad-ı İslâm arayışın farklı olduğunu vurguladı. 

“İnsanlar hürdürler”

İnsanların düşmanlıktan uzaklaşıp muhabbete muhabbet etmesi gerektiğini vurgulayan Yaşar, Bediüzzaman’ın “İnsanlar hürdürler, fakat yine Abdullahtırlar’’sözünü açıkladı. Seminer sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Yaşar kitaplarını da imzaladı.  

Nurullah Cinali / Düzce 

 

Okunma Sayısı: 1578
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı