"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzinsiz SMS'lere 270 bin lira ödenmiş

06 Haziran 2015, Cumartesi 12:08
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ilgili ilgisiz herkese atılan 'izinsiz' mesajları sosyal medyada sert eleştiri konusu olmuştu.

Bazı platformlarda aleyhinde kampanya bile başlatılan o mesajlarla ilgili ilginç bir bilgi ortaya çıktı. Daha çok 'Gökçek'in hangi televizyon kanalında programa çıkacağının' duyurulduğu mesajlar için Büyükşehir Belediyesi’nin Turkcell'e 270 bin 312 lira ödediği belgelendi. 

Kamu İhale Kurumu, Elektronik kamu Alımları Platformu'nda yer alan bilgilere göre; 31 Temmuz 2014 tarihinde yapılan ihalede SES, DATA, FCT SES ve toplu SMS hizmeti alınması kararlaştırıldı. Bu hizmet için 1 milyon 402 bin 498 lira bedel öngörüldü. Üç firmanın girdiği ihale sonucunda en düşük teklifi 270 bin 312 lira ile Turkcell verdi. Turkcell İletişim Hizmetleri Anonim Şirketi ile yapılan sözleşme gereği 22 Ağustos 2016 yılına kadar bu hizmet verilecek. Yani sosyal medyada eleştiri konusu olan, sözlüklerde kampanyalar açılmasına neden olan SMS'ler 22 Ağustos 2016'ya kadar gelmeye devam edecek. 

1 MAYIS'TAN İTİBAREN YASAKLANMIŞTI 

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Elektronik Ticaret Kanunu kapsamında her türlü ticari mesajın tüketicinin onayına bağlı olması şartı getirilmişti. Tüketiciler istemediği mesajların gelmesini engelleyebilecek, yasaya uymayan şirketler ise 50 bin TL para cezasına çarptırılacaktı. Bu yasağa rağmen gönderilen istenmeyen mesaj kullanıcıların tepkisini çekti. 

Okunma Sayısı: 2495
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    6.6.2015 20:43:44

    Ben Ankara da ikamet etmiyorum,neden,niçin ve ne amaçla bu SMS ler bana gönderiliyor.Kanuni haklarımı arayacağım.Rızam olmadan gönderilen mesajlar hani olmayacaktı.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı