"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

İzmirli STK'lar Mursi'ye idam kararını protesto etti

17 Haziran 2015, Çarşamba 16:30
İzmir Sivil Toplum Kuruluşları Platformu (İSTOK) üyeleri, Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesini protesto etti.

Konak Meydanı'ndan toplanan İSTOK üyesi grup adına açıklama yapan Hüseyin Güneş, Mursi ve arkadaşları hakkında verilen idam kararının mahkeme kararı değil, "muhaliflerin siyasetten katledilmesi" anlamını taşıdığını belirterek, Sisi ve ona örtülü destek veren batı ülkelerini kınadı.

Güneş, şunları kaydetti:

"En azından Türkiye'de bir ağacın kesilmesi ya da Twitter'ın kapatılmasına gösterdiği sertlikle, Mısır'daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen batılı ülkeler, ikiyüzlü yaklaşımları ile bir kez daha sınıfta kalmıştır. Bir insanı haksız olarak öldüren, tüm insanlığı öldürmüş gibidir' ilkesini otaya koyan bir dinin mensupları bu ölümlere destek de çıkmaz seyirci de kalmaz. Zulme rıza zulümdür. Firavunların insan ruhunu köleleştiren zihniyeti ilahi bir emirle tarihin karanlık sularına gömülmüştü. Fakat, bu zihniyet geçtiğimiz yüzyılın başında altın çağını yaşayan kapitalist zihniyet tarafından hortlatıldı. Bugün önümüzdeki iki yüzyılı etkileyebilecek bir zaman dilimindeyiz. Bugüne kadar İslam'a olan düşmanlıklarını gizleyenler, artık bütün kinlerini açıkça söyleyebilmektedir. Buna karşı ya müslümanlar biraraya gelip Allah'ın yardımıyla bir direniş hattı oluşturup hak ve adaletin egemenliğini sağlayacak ya da dünyaya kaos ve gözyaşı hakim olacak."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı. 

AA

Etiketler: mursi, idam, stk
Okunma Sayısı: 2244
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı