"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Jagland: Terör suçlaması, ciddi ve somut kanıtlara dayanmalı

20 Temmuz 2017, Perşembe 17:47
​Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjorn Jagland, Başbakan Binali Yıldırım'la yaptığı telefon görüşmesinde Türkiye'de insan hakları savunucularının cezaevlerinde tutulmasından endişe duyduklarını söyledi.

Avrupa Konseyi Genel Sekreterliği'nden yayınlanan açıklamada Jagland, Başbakan Binali Yıldırım'la Türkiye'deki son gelişmeleri ele aldıklarını ifade etti.

'GÜLMEN VE ÖZAKÇA'NIN DURUMLU DERİN ENDİŞE YARATIYOR'

Yıldırım'a açlık grevi yapan akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça'nın durumlarından duyduğu derin endişeyi ilettiğini kaydeden Jagland, "Açlık grevi nedeniyle durumları ağır olan Gülmen ve Özakça'nın serbest bırakılması için çağrıda bulundum. Gülmen ve Özakça'yı da açlık grevine son vermeye davet ettim. Zira haklarını korumak için iyi durumda olmak zorundalar" dedi.

'İDİL ESER'İN DURUMU DA ENDİŞE VERİCİ'

Jagland, gözaltına alınan insan hakları savunucularından Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Direktörü İdil Eser'in durumu nedeniyle de endişe duyduğunu ifade etti.

'İKTİDAR KEYFİ OLARAK MÜDAHALE ETMEMELİ'

Yıldırım'a Avrupa Konseyi'nin 'insan hakları savunucuları, iktidarın keyfi müdahalesine maruz kalmadan faaliyetlerini özgürce yerine getirmek için gereken imkanlara sahip olmalı' şeklindeki ilkesini anımsatan Jagland, "Türk halkında korkuya ve oto sansüre yol açacak keyfiyet atmosferinin oluşmaması için terör suçlaması, ciddi ve somut kanıtlara dayanmalı" ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 1585
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı