"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçak avcılara ceza yağdı

05 Ekim 2015, Pazartesi 11:15
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü, yaban hayatının korunması için Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla'da bu yılın ilk 9 aylık döneminde yaptığı denetimlerde 433 kişiye kaçak avlandıkları gerekçesiyle toplam 401 bin 380 lira para cezası kesti.

Manisa'da bulunan Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürlüğü, yaban hayatının korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2015'in 9 aylık döneminde kaçak av yapanlara para cezası yağdı. Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla'da bu yılın ilk 9 aylık döneminde yapılan denetimlerde 2 bin 972 avcıdan 433'üne kaçak av yaptıkları gerekçesiyle 244 bin 580 lira idari ve 156 bin 800 lira tazminat olmak üzere toplam 401 bin 380 lira idari para cezası kesildi. Dönem içerisinde kaçak ve usulsüz avlanmada kullanılan 3 ses sistemi, 2 akü, 2 el projektörü, 18 kafes, 3 kuş yakalama ağı ve 72 av tüfeği olmak üzere toplam 100 eşyaya el konuldu. Ayrıca yapılan bu denetimlerde yasalara aykırı avlanılan 36 türden 444 hayvana el konuldu. 

EĞİTİM VERİLİYOR

Doğa Koruma ve Milli Parklar 4'üncü Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, avcılıkla ilgili eğitim seminerleri düzenlediklerini belirterek şöyle dedi:

"Bilinçli avcılık ve yaban hayatı hakkında, müdürlüğümüzde görevli uzmanlarca başta öğrenciler olmak üzere avcılar, STK temsilcileri, kolluk kuvvetleri ile halkın tüm kesimlerinin bilgilendirilmesi amacıyla yapılan toplantıların yanında, yıl içinde yapılan 39 avcı eğitiminde bin 45 kişiye avcılık eğitim sertifikası verildi. Av koruma, kontrol ve bilinçlendirme faaliyetleri yoğun bir şekilde devam ediyor." 

 

DHA

Okunma Sayısı: 1120
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı