"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçak sigarayı ihbar etmek vatandaşlık borcu

28 Mayıs 2015, Perşembe 17:09
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın, 31 Mayıs “Dünya Sigarasızlık Günü” münasebetiyle yaptığı açıklamada, "Denetim dışı üretilen kaçak sigara, ölümleri daha da arttırıyor. Harekete geçmezsek, sigara kullanımı 2030 yılından itibaren her yıl 8 milyondan fazla insanı öldürecek" dedi.

Aydın, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Her yıl 6 milyon insan sigaradan ölüyor. Denetim dışı üretilen kaçak sigara, ölümleri daha da arttırıyor. Harekete geçmezsek, sigara kullanımı 2030 yılından itibaren her yıl 8 milyondan fazla insanı öldürecek. Bu ölümlerin % 80'den fazlası, düşük ve orta gelirli ülkelerde yaşayan insanlar olarak gerçekleşiyor" dedi.

Kaçakçılarla tavizsiz mücadele edilmeli

“Kaçak sigara tezgâhları” ve “açık tütün satan” dükkânlara karşı tavizsiz mücadele edilmesi gerektiğini kaydeden Aydın, şunları kaydetti: "Bu mücadelede en etkin yol, sigaradan alınacak yüksek vergiden geçer. % 10 oranında ki vergi artışı, yüksek gelirli ülkelerde % 4,  düşük ve orta gelirli ülkelerde % 8’e kadar sigara tüketimini azaltmaktadır. Vergi artışı, sigara içenlerin sağlık harcamalarına katkısını da arttırmış olacaktır.

Yasaklar deliniyor

Aynı zamanda İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olan Mustafa Aydın, "18 yaşından küçüklere yasak olan tütün ve tütün ürünleri satışı delindiğini" belirterek yasadışı tütün ticaretinin çok daha büyük bir tehlikeye yol açtığına işaret etti. Aydın açıklamasında, "Bu kaçak tütün satan dükkânlarını ve satış tezgâhlarını gören tüm vatandaşlarımızın “155” nolu telefonu arayarak kolluk kuvvetlerini bilgilendirmesi, vatandaşlık ve insanlık borcudur" ifadelerinde kullandı. İstanbul / Gökhan Yılmaz 

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 3522
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı