"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaçırma vak’aları soruşturulsun

04 Ağustos 2017, Cuma 00:05
New York merkezli insan hakları kuruluşu Human Right Watch (İnsan Hakları İzleme Örgütü/HRW), Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e bir mektup gönderdi.

HRW, Mart 2017’den beri Ankara’da en az 4 kişinin kaçırılması ve “zorla kaybedilmesi” ile ilgili olarak acil soruşturma açılmasını istedi. BBC Türkçe’de yer alan habere göre, HRW’nin mektubunda, kaçırılan eski bir öğretmenin 42 gün sonra polis tarafından gözaltında tutulduğunun ortaya çıktığı, diğer kişilerin ise akıbetinin bilinmediği belirtiliyor. HRW, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin 1990’lı yıllardaki “zorla kaybedilmeler” dolayısıyla Türkiye’yi mahkûm ettiğini hatırlattı. Yapılan açıklamada, “Bu kişilerin Türkiye’deki güvenlik güçleri veya kolluk kuvvetleri mensuplarının gerçekleştirdiği bir zorla kaybedilme olayının mağduru olabileceği yönünde inandırıcı sebep teşkil ediyor.’’ denildi. 

Makamlar yükümlülüklerini yerine getirmeli

İnsan Hakları İzleme Örgütü Avrupa ve Orta Asya Direktörü Hugh Williamson ise “Kayıp kişilerin devlet yetkilileri tarafından zorla kaybedildiğini düşünmemize sebep olan inandırıcı sebepler bulunmaktadır, Türkiye makamları yükümlülüklerini derhal yerine getirmeli ve ciddî tehlike altında olabilecek bu kayıp kişilerin yerini tesbit etmeli ve serbest kalmalarını sağlamalıdır. Şayet bu kişiler gözaltında tutuluyorsa derhal bir avukata erişimlerini sağlayarak ailelerine yerlerini bildirmelidir.” dedi. HRW, Türkiye’den bu olaylar hakkında soruşturma açmasını talep ederken, Avrupa Birliği ile Türkiye’nin diğer uluslar arası ortaklarına da Türkiye’yle ilişkilerinin merkezine insan hakları konusundaki endişeleri almaları çağrısında bulundu.

AA

Okunma Sayısı: 4592
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı