"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kağıt toplayıcıları: Aç kalırız

27 Ocak 2016, Çarşamba 13:11
Ellerinde çekçek arabaları ile devasa çuvalları kar kış demeden taşıyan ve sokaklarda kağıt toplayan insanlar son günlerde endişeli.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın, atık kağıt alımı yapan firmaları uyararak, sokakta kağıt toplayan insanlardan alım yapan insanlardan kağıt alan işyerlerine 140 bin lira ceza verileceğini hatırlatması, sokakta kağıt toplayanları endişelendirdi. 2005 yılında yayınlanan yönetmeliği hatırlatan Bakanlık, sokakta kayıt dışı kağıt toplayan insanlardan alım yapılmamasını istemişti. 

“SOKAKLARA DÜŞERİZ”

Bursa’da kağıt toplayıcılığı yapan Yakup Yıldırım, bu işi yapak için 8 ay önce Şanlıurfa’dan geldiğini söyledi. Geçimini kağıt toplayarak sağladığını belirten Yıldırım, “Ama dediklerine göre kağıt toplamayı yasaklayacaklarmış. Eğer yasaklanırsa geri döneceğim. Ya da sokaklara düşeceğiz. Başka yapacak bir iş yok. Maddi durumumuz da iyi değil. Sigortalı iş yapacak durumumuz da yok. Bizi sigortalı işe de almazlar. O kağıtları biz toplamazsak, kağıtlar boşa gidecek. Çöpe atacaklar. Biz geri dönüşüme veriyoruz. Kendimize almıyoruz ki o kağıtları.” dedi.

YILDIRIM: KAĞIT TOPLAYARAK OKUYORUM

10 yıldır kağıt topladığını ifade eden Sinan Yıldırım ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Hem kağıt topluyorum hem okul okuyorum. Liseyi bitiriyorum bu sene. Üniversite sınavına gireceğim. Hazırlanmam lazım. Para olmadığı için okul okumak zor. Biz de iş arıyoruz. Birkaç işte çalıştım ama ya sürekli çalış yada bırak diyorlar. Ben de bu işi yapıyorum. Sıkıntı yok. Çok şükür günlük 50 lira civarı kazanıyorum. Yasaklansa sokaklarda kalırız. Okulu bırakmak lazım. Okul harçlığı bundan çıkıyor. Benim gibi binlerce kişi hem okul okuyor hem bu işte çalışıyor.”

ÇİFTÇİER: AÇ KALAN İNSAN HIRSIZLIK DA YAPAR VURGUNDA

Şanlıurfa’dan kağıt toplamak için Bursa’ya gelen Ali Çiftçier ise şehre 8 gün önce geldiğini söyledi. Başka bir mesleklerinin olmadığını kaydeden Çiftçier, “İşimiz bu. Meslek olmadığında ne yapacaksın kağıt ya da plastik toplayacaksın. Herhangi bir işimiz, gücümüz yok. İş imkanı da memlekette yok. Ne fabrika var ne bir yatırım var. Olsa zaten memlekette çalışırdık buraya gelmezdik. Eğer yasaklanırsa insanlar aç kalır. Her şey olur. Aç kalan insan her şeyi yapar. Hırsızlık olur, vurgun olur. Ne dersen yaparsın. Neticede aç kalıyorsun.” diye konuştu.

Kağıt toplayıcılarına yapılan haksızlık İlber Ortaylı'yı isyan ettirdi

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/kagit-toplayicilarina-yapilan-haksizlik-ilber-ortayli-yi-isyan-ettirdi_381662

Kağıt toplayıcıları mağdur ediliyor

http://www.yeniasya.com.tr/yurt-haber/kagit-toplayicilari-magdur-ediliyor_381386

Okunma Sayısı: 7429
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tolstoy

    27.1.2016 13:46:47

    Ah be ak parti, geldiğin günden beri fakiri iteleyen, zengini yanına alan politikalar ürwtiyorsun, yeter be

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı