"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet

25 Temmuz 2017, Salı
Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkındaki dava dün başladı. Davayı takip etmek için Çağlayan Adliyesine gidenler, “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” afişi taşıdı.

GAZETECİLİK KAZANACAK

Dışarıdaki gazeteciler adına konuşan Candan Yıldız ise şu açıklamada bulundu: “Gazetelerin, gazetecilerin başındaki sansür belası yıllar önce çöpe atıldı. Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar bugün gazeteciler tutuklu. Bu iddianameye bakarsak gazeteciler teröre yardım ve yataklık suçlamasıyla yargılanıyor. Cumhuriyetle yaşıt olan Cumhuriyet gazetesi teröre destekle itham ediliyor. Cumhuriyet gazetesini susturmaya çalışanlar bugün dışarıdaki gazetecilere de parmak sallıyor. Kimse endişe etmesin gazetecilik kazanacak. Çünkü bu ülkenin gerçek gazetecileri herkes için ifade özgürlüğünü savunacak.” Basın açıklamasının ardından gazetecilere özgürlük için balon uçuruldu.

Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında “PKK/KCK, FETÖ/PDY ve DHKP/C’ye müzahir oldukları” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmada 12’si tutuklu 19 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması yapılıyor. Dışarıdaki gazeteciler adına konuşan Candan Yıldız, “Türkiye tarihinde hiç olmadığı kadar bugün gazeteciler tutuklu. Kimse endişe etmesin gazetecilik kazanacak” dedi. Davayı takip etmek için Çağlayan Adliyesine gidenler, “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” afişi taşıdı. Ayrıca, twitter7’da da  “Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet” başlıklı bir tag da dikkat çekti.

KATILIMCILAR SALONA SIĞMADI

İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince büyük salonda yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Akın Atalay, Ahmet Şık, Bülent Utku, Kadri Gürsel, Mehmet Murat Sabuncu, Önder Çelik, Hacı Musa Kart, Hakan Karasinir, Mustafa Kemal Güngör, Güray Tekin Öz, Turhan Günay ve “jeansbiri’’ hesabının sahibi Ahmet Kemal Aydoğdu ile tutuksuz sanıklar Aydın Engin, Bülent Yener, Günseli Özaltay, Mehmet Orhan Erinç ve Hikmet Aslan Çetinkaya katıldı. Tarafların avukatları, bazı CHP ve HDP’li milletvekileri ile kimi Avrupa Parlementosu vekillerinin de izleyici olarak katıldığı duruşmaya, firari sanıklar Can Dündar ve İlhan Tanır ise gelmedi. Çok sayıda yerli ve yabacı basın mensubunun da takip ettiği duruşmaya, sanıklara destek vermek amacıyla gelen bir kısım izleyici katılımcı sayısının fazla olması nedeniyle salon dışında kaldı.      

Adliye önünde açıklamalar      

Duruşma öncesi bir grup davaya destek olmak amacıyla İstanbul Adalet Sarayı’nın önünde toplandı. Burada açıklama yapan HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu Türkiye’de ifade özgürlüğünün uzun yıllardır olmadığını bildiklerini ve birçok  gazetecinin hapisliğine tanıklık ettiklerini söyledi. CHP Milletvekili Barış Yarkadaş da, 9 aydır Cumhuriyet gazetesini susturmaya yönelik operasyonun devam ettiğini önü sürerek, “Operasyon sadece Cumhuriyet gazetesine değil, muhalif medyaya yapıldı. Türkiye’de hiçbir muhalifin sesinin çıkmayacağı bir düzenin kurulmaya çalışıldığını görüyoruz. Cumhuriyet gazetesi çalışanları sorgusuz sualsiz ve iddianamesiz uzun bir süre cezaevinde kaldılar. FETÖ ile ilişiklerini gizlemek, FETÖ ile yaptığı suç ortaklığınısaklamak için iktidar FETÖ ile ilişkili olan tüm her şeyini gizlemek için Cumhuriyet gazetesini hedef aldı ve gazeteyi terör örgütü FETÖ ile ilişkilendirmeye çalıştı.” diye konuştu. İstanbul - aa 

AA

Okunma Sayısı: 2743
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı