"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kalın: McGurk'ün açıklamaları PKK propagandasından ibaret

19 Ocak 2019, Cumartesi 19:56
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Washington Post'a yazdığı makalede "Türkiye Suriye konusunda güvenilir partner değil" diyen ABD’nin eski IŞİD’le Mücadele Koalisyonu Özel Temsilcisi Brett McGurk’e cevabında "PKK propagandası yapıyorsun" dedi.

Konuya ilişkin Twitter hesabından değerlendirmelerde bulunan Kalın, şu ifadeleri kullandı: "Analiziniz kusurlu. Türkiye'ye yönelik suçlamalarınız tamamıyla saçmalık ve yalnızca PKK propagandasının tekrarından ibaret. Türkiye yüzbinlerce Arap, Kürt, Süryani ve diğer milletlerden Suriyelinin hayatını kurtardı. PKK'ya yeni bir hayat vermek istiyorsunuz. Bu gerçekleşmeyecek."

​Trump’ın Suriye’den çekilme kararına tepki göstererek istifa eden Brett McGurk, Washington Post'a yazdığı makalede "Türkiye Suriye konusunda güvenilir partner değil" demişti. Türkiye'nin Suriye'de, aralarında 'aşırılık yanlılarının da bulunduğu muhalif gruplarına destek verdiğini' iddia eden McGurk, bu grupların çok küçük olduğunu, bu yüzden ABD'nin desteklediği Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) alternatif olamayacağını ifade etti.

Ayrıca Türkiye'nin ABD'nin büyük desteği olmadan Suriye'de tek başına hareket etme yeteneğinde olmadığını ileri süren McGurk, halihazırda Türkiye'nin desteklediği silahlı muhaliflerin, şu anda DSG'nin bulunduğu Suriye'nin kuzeydoğusuna yerleştirilmesiyle ilgili görüşmelerin yürütüldüğünü iddia etmişti.

McGurk, "Bu tür adımların kaosa yol açacağını, aşırılığın yayılması için uygun ortamı oluşturacağını, binlerce Kürt'ü evinden edeceğini ve Suriyeli hıristiyanların hayatını riske atacağını" ileri sürmüştü.

Okunma Sayısı: 1630
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı