"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kalın: Somali'deki yaralılar Türkiye'ye getirilecek

15 Ekim 2017, Pazar 14:00
Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Saldırıda ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Kalın, "Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla bir askeri ambulans uçağı tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için bugün yola çıkıyor." bilgisini paylaştı. 

***

Somali'de bombalı saldırı: 23 ölü

Somali’nin başkenti Mogadişu’da bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 23 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Somali emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkent Mogadişu'nun merkezinde toplu taşıma araçları için kullanılan istasyonun yakınlarında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Saldırıda 23 kişi öldü. Olayda yaralanan çok sayıdaki kişi arasında "Amerika'nın Sesi Radyosu"nda çalışan bir gazetecinin de yer aldığı, patlama nedeniyle çevrede bulunan binaların büyük zarar gördüğü belirtildi.

Olayın gerçekleştiği alanın, halkın yoğun kullandığı güzergah olduğu kaydedilirken, saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan kınama

Dışişleri Bakanlığı, Somali'nin başkenti Mogadişu'da düzenlenen terör saldırısını kınadı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, başkent Mogadişu’da bomba yüklü araçlarla düzenlenen, çok sayıda kişinin ölmesine ve yaralanmasına yol açan terör eyleminin kınandığı bildirildi.

Açıklamada, "Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Somali’de istikrarın tesisi yönünde önemli mesafenin katedildiği bir dönemde gerçekleştirilen bu terör eylemi karşısında Somali halkı ve hükümetiyle dayanışmamızı yineliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Somali'de üç günlük ulusal yas ilan edildi

Somali'nin başkenti Mogadişu'da dün düzenlenen 23 kişinin öldüğü terör saldırısı nedeniyle ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu, yaptığı basın açıklamasıyla "dün akşam Mogadişu'da düzenlenen bombalı sadırıda ölenlerin anısına ülkede bugünden başlamak üzere üç günlük ulusal yas ilan edildiğini" duyurdu.

Saldırının sorumlusu olarak terör örgütü Eş-Şebab'a işaret eden Fermacu, patlamada yaşamını yitirenlerin ailelerine taziye yaralılara ise acil şifa dileklerinde bulundu. 

Somali Cumhurbaşkanı saldırıyı kınadı 

Somali Cumhurbaşkanı ayrıca "saldırıyı en güçlü şekilde kınadığını" ifade etti. 

Somali'nin başkenti Mogadişu'de dün toplu taşıma araçları için kullanılan bir istasyonun yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda 23 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Saldırı, Türkiye, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ve Arap Birliği tarafından kınanmıştı.

 

 

AA

Etiketler: somali, saldırı, kalın
Okunma Sayısı: 1528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mesut erdoğan

    16.10.2017 08:55:50

    selamün aleyküm

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı