"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Kanal İstanbul' projesi hakkında Bakan Arslan'dan açıklama

27 Nisan 2017, Perşembe 14:20
Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017, “Çalkantılı Bölgede Transatlantik Uzlaşmayı Güçlendirmek" ana başlığıyla başladı.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, zirvenin ilk gününde bir konuşma yaparak, havacılık sektöründen başlayarak ülkedeki kamu-özel işbirliği modelinin çok başarılı şekilde uygulayıcısı olduklarını belirterek, "Hatta yakın gelecekte ülkemizin en büyük projelerinden olacak Kanal İstanbul Projesi'nde de finans modelini çalışıyoruz. Taraflarla çalışıyoruz. Kamu adına bu işin paydaşları olanlarla çalışıyoruz. Orada da çok daha farklı bir finans modeli geliştirmek, bu büyüklükte bir projeyi uygulayabilir kılmak adına yine süreç yürütüyoruz " dedi. 

"BİRİNCİSİ PROJEMİZE GÜVENİYORUZ, İKİNCİSİ RİSKİ PAYLAŞIYORUZ"

Arslan, kamuoyunda 'Neden bu garantileri veriyorsunuz ve garantiden kaynaklı para ödüyorsunuz?' şeklinde çok soru sorulduğunu belirterek, "Birincisi projemize güveniyoruz, ikincisi riski paylaşıyoruz. Bu projeleri yapmakla biz etrafındaki coğrafyada ticaretin, ekonominin, sanayinin ve endüstrinin büyümesini sağlamış oluyoruz. Ülkemize daha fazla katma değer sağlıyoruz" diye konuştu.

DHA

Okunma Sayısı: 1712
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı