"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kapatılan Mevlana Üniversitesi'nde görevli 9 akademisyen tutuklandı

12 Eylül 2016, Pazartesi 12:04
Konya'da Gülen hareketine yönelik soruşturma kapsamında Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Mevlana Üniversitesi'nde görevli akademisyenlere yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan 23 kişiden 9'u tutuklandı, 14'ü adlı kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında kapatılan Mevlana Üniversitesi'nde görevli 44 akademisyen hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Konya merkezli Ankara, Kocaeli, Yozgat, Sakarya ve Amasya'da geçen perşembe günü gerçekleşen operasyonda 23 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 9 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 14 şüpheli ise adli kontrol kararı ve yurtdışına çıkış yasağıyla serbest bırakıldı.

Hakkında gözaltı kararı bulunan rektör Prof. Dr. Tarkut Yalçınöz'ü yakalama çalışmaları ise sürüyor.

DHA

Okunma Sayısı: 3883
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı