"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kara Havacılık Okulu inşaatı bitmek üzere

05 Haziran 2015, Cuma 11:45
Ankara'da bulunan ve taşınacağı Isparta'da 3 milyon metrekarelik alanda inşa edilen Kara Havacılık Okulunun yüzde 92'si tamamlandı.

AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Keçiborlu ilçesi Süleyman Demirel Havalimanı yanındaki alanda yapılan Kara Havacılık Okulu inşaatında incelemelerde bulundu. 

İnşaat proje müdürü Tuğrul Öğrüce'den çalışmalar hakkında bilgi alan Bilgiç ve Başdeğirmen, daha sonra inşaatı gezdi. 

Bilgiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgeyi havacılık üssü yapma gayretinde olduklarını söyledi. Okulun 3 milyon metrekarelik alanda kurulacağını bildiren Bilgiç, 80 bin metrekarelik kapalı alanda 58 bina, bin 850 metre uzunluğunda 2 eğitim pisti ile teknik uygulama ve bakım için 4 hangar yapıldığını kaydetti. 

154 milyon liraya mal olacak 

Milli Savunma Bakanlığının en büyük yatırımı olarak bilinen okulun 154 milyon liraya mal edileceğine dikkati çeken Bilgiç, okulun Türkiye ve Isparta'ya yaratacağı katkıdan mutluluk duyduğunu anlattı. 

Başdeğirmen de ITSO'nun başından bu yana desteklediği yatırımın, kısa sürede bitecek olmasından memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

Okulun yapılmasında Isparta milletvekillerinin büyük katkısı olduğunu ifade eden Başdeğirmen, kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağını söyledi.

Aralık ayında teslim edilecek 

Tuğrul Öğrüce de çalışmaların hızla sürdüğü inşaatı Aralık ayının sonunda Kara Havacılık Okul Komutanlığına teslim edeceklerini belirtti.

İnşaatın pistler ve binalar bölgesi olmak üzere ikiye ayrıldığını bildiren Öğrüce, tamamlandığında 750 personelin görev yapacağı okulun, eğitime gelenlerle 2 bin 500 kişinin bulunabileceği bir yer haline geleceğini anlattı. 

Öğrüce, okul inşaatının yüzde 92'sinin tamamlandığını, kaba inşaatların tamamen bittiğini, projeyi zamanında bitirebileceklerini sözlerine ekledi. 

AA

Okunma Sayısı: 1930
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı