"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karaca ve polisler için tutukluluğa devam kararı

25 Aralık 2015, Cuma 22:26
Tahşiyecilere kumpas kurulduğu iddiasıyla açılan davada tutuklu sanıklara tahliye kararı çıkmadı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme ara kararlarını açıkladı. Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, Ekrem Çelik, Erol Demirhan, Ertan Erçıktı, Hüseyin Nohut, Mustafa Kılıçarslan, Ömer Köse, Ahmet Öztürk ve Yurt Atayün’ün tahliye talepleri reddedildi.

Mahkeme, Tahşiye sanıklarının yargılandıkları Bakırköy 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde kesinleşmemekle birlikte beraat etmelerini gerekçe olarak gösterdi. Tahşiyecilere yönelik o dönem yapılan işlemleri de gerekçe yapan mahkeme, Youtube’dan alındığı iddianamede de belirtilen ve Fethullah Gülen ile Hidayet Karaca arasında geçtiği iddia edilen telefon kaydını da dikkate aldığını belirtti. 

Mahkeme, sanıklardan Ali Fuat Yılmazer’in 2008 yılında il emniyet müdürlüklerine ilettiği yazısına ilişkin mesnet teşkil edecek belge bulunmadığına dair emniyetin Ocak 2015’te bir yazı gönderdiğini de kaydetti. 

Bu nedenlerle kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğunu belirten mahkeme, suçun vasfı, delil durumu ve istenen ceza miktarına göre tutukluluğun orantılı olduğunu ifade etti. 

Fethullah Gülen hakkında gıyabi tutukluluk kararının kaldırılması talebinin de bu aşamada reddine karar verildi.

Heyetin reddi talebinde bulunan avukatlara 7 gün süre veren mahkeme, bu talebe ilişkin açıklayıcı sebeplerini bildirmelerini istedi. Mahkeme bu süre sonunda heyetin reddine ilişkin kendilerinin ret kararı vermeleri durumunda talebi değerlendirmek üzere dosyanın üst mahkeme olan İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verdi. 

Mahkeme, heyetin reddi talebi bulunduğu için bu talebe ilişkin karar verilinceye kadar avukatların diğer taleplerine yönelik bir karar verilmesine yer olmadığına da hükmetti.

Duruşma 23, 24 ve 25 Şubat tarihlerine ertelendi. 

Etiketler: hidayet karaca
Okunma Sayısı: 1760
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı