"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karadeniz’e stratejik eylem planı

10 Ağustos 2018, Cuma 18:23
Ordu’da yaşanan afet üzerine açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum iklim değişikliğiyle karşı karşıya olunduğunu belirtti ve “tüm Karadeniz bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, selden zarar gören bölgelerde incelemelerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Kurum, Ordu Valiliği’nde, selin sebep olduğu hasara ilişkin bilgi aldıktan sonra gazetecilere açıklamada bulundu. Bakan Kurum, “Karadeniz için bir stratejik eylem planı hazırlayacağız. Bu afetlerden en az hasarla nasıl ayrılabiliriz, onun çalışmasını yapıyoruz. Yakın zamandan inşallah uygulayacağız” dedi. 

‘Sahaya ineceğiz’

Olaylarda bir kişinin öldüğünü belirten Kurum açıklamalarına şöyle devam etti: “Elim bir olay bir afet. Metrekareye 253 kilograma varan bir yağış söz konusu. Buna ilişkin yapmamız gerekenler sahadakiler neyse bunları inşallah yerinde tesbitlerini yapacağız. Tedbirleri noktasında yine sahada yapılması gereken neyse onları heyetimizle birlikte tesbitlerimizi yapacağız. Bir tane vatandaşımız hayatını kaybetti. Ailesine baş sağlığı diliyorum.”

Son yılların en büyük afeti 

İklim değişikliği gerçeğiyle de karşı karşıya gelen bakan Kurum, “Bunun dışında bu tedbirleri aldıktan sonra önümüzdeki sürece ilişkin iklim değişikliği söz konusu. Yapılması gereken neyse tüm Karadeniz bölgesi için stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Bu plan çerçevesinde sahada uygulamalarını yapacağız. En son böyle elim bir olay 20 yıl önce meydana gelmiş. Tabi ki bu bir afet. Alt yapılar hiçbir zaman bu yağışlara göre hesap edilemez. ‘En az hasarlı nasıl çıkabiliriz’in çalışmasını da tüm Karadeniz bölgesi için yapıyoruz. İnşallah bunu da yakın zamanda sahada uygulayacağız.” değerlendirmesinde bulundu. 

Haber Merkezi

Etiketler: Karadeniz, Ordu, plan, strateji
Okunma Sayısı: 1180
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı