"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Karaman'daki madenden kötü haber

30 Ekim 2014, Perşembe 12:21
Karaman’ın Ermenek ilçesi Güneyyurt beldesindeki madende yaşanan su baskınında mahsur kalan işçileri kurtarma çalışmaları devam ettiği sırada göçük meydana geldiği ve su tahliyesinin durduğu öğrenildi.

Ermenenk’teki maden ocağında 18 işçinin mahsur kaldığı facianın 3. gününde işçilere ulaşmak için su tahliyesi devam ederken, gece göçük meydana geldi. Göçük nedeniyle su tahliyesinin durduğu öğrenilirken, madencilerin yapacağı incelemenin ardından itfaiyecilerin su tahliyesine devam edebileceği bildirildi. Göçüğün meydana geldiği günden bu yana bölgede bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sabah saatlerinde maden ocağına gelerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. 
Gece boyunca ocakta çalışan görevliler, suyun tahliye işlemlerinin sürdüğünü ancak yer yer meydana gelen çökmelerin bu çalışmaları zorlaştırdığını söyledi.

Arama ve kurtarma çalışmalarına katılan maden işçisi Ali Aslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, madende yer yer çöküntüler oluştuğunu, bu çöküntülerin temizlenerek hareket edildiğini belirtti.

Çalışmalar kapsamında açılan yerleri sağlamlaştırdıklarını ifade eden Aslan, şöyle konuştu:

YEMEK, OCAK DIŞINDA YENSEYDİ BÖYLE OLMAZDI!

"Açılan yerlere bağ atıyoruz, sağlamlaştırıyoruz. Su azalıyor ama, hala su var. Ben bu ocakta çalışmıyorum. Arama ve kurtarma çalışmalarına katılmak için buradayım. İçeride ben kalmasam bile içeride arkadaşlarım var, bir şey fark etmiyor. Olay arkadaşlarımız ocak içerisinde öğlen yemeği yerken olmuş. Olayın olduğu saat tam yemek saati. Yemek yerken birden su gelince içeriden çıkamamışlar. Takdiri ilahi. Fakat yemek ocak dışında yenseydi böyle olmazdı diye düşünüyorum. Biz şu an da ümitliyiz, ümidimiz devam ediyor. Çalışmaya devam edeceğiz.

Okunma Sayısı: 1917
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı