"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeşlerinin ölümü kendisine söylenmedi

28 Kasım 2015, Cumartesi 13:18
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nden geçen perşembe günü çıkılan umut yolculuğunda, iki kardeşini yitiren 6 yaşındaki Ceylan Helin Hasan Hüseyin'e, kardeşlerinin öldüğü söylenmedi.

Tedavisinin ardından annesiyle hastaneden taburcu edilen Ceylan'ın, kardeşlerini sorduğu ve cevap alamayınca sağa sola bakarak onları aradığı bildirildi.

Bitez Mahallesi sahilinden 7 metre uzunluğundaki ahşap tekneyle, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın İstanköy Adası'na gitmek için geçen perşembe günü yola çıkan Suriye uyruklu 4 aileden oluşan 8'i kadın, 3'ü çocuk 23 kişilik grup, fırtınaya yakalandı. Umut yolcularının içinde bulunduğu tekne, yaklaşık 300 metre sonra alabora oldu. Kaçaklardan bazıları yüzerek kıyıya ulaşırken, bazıları da Sahil Güvenlik ekiplerince sudan kurtarıldı. Biri çocuk 21 kişi kişi kurtarıldı. 

ÇOCUK ÖLÜMLERİNE YENİLERİ EKLENDİ

Faciada, Bodrum kıyılarına vuran sembol bebek Aylan'la hafızalara kazınan umut yolculuğundaki çocuk ölümlerine de yenileri eklendi. O kabus dolu dakikalarda kız kardeş olan 4 yaşındaki Veren Halil Hüseyin ve 1 yaşındaki Dilvan Halil Hüseyin öldü. Sahil Güvenlik ekiplerince cesetleri bulunan iki çocuk otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumu'na götürüldü. Kurtarılan umut yolcularından, ölen iki kızın annesi Fatıma Hasan Hüseyin ve en büyük çocuğu Ceylan Helin Hasan Hüseyin'in dışındaki diğer kaçaklar emniyete götürüldü. Hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edilen anne Fatıma Hasan Hüseyin ve sağ kalan tek çocuğu Ceylan Helin Hasan Hüseyin, bugün taburcu edildi. 

SÜREKLİ KARDEŞLERİNİ SORDU

Facianın hemen sonrası bir sivil polis memurunun kucağındayken çekilen karede korkulu anların yüzüre yansıdığı minik Ceylan'ın, sürekli ölen kardeşlerini sorduğu öğrenildi. Hastane yetkililerinin ve annesinin 'Kardeşlerinin tedavi altında olduğu' söylenmesine rağmen bir türlü rahat etmeyen küçük Ceylan'ın acil servisin çıkarken sağa sola bakarak kardeşlerini aradığı görüldü. Annesiyle birlikte Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Ceylan'a yeni kıyafetler verildiği de gözlendi. İfadelerinin alınmasından sonra anne ve kızının, Muğla Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edileceği öğrenildi. Sonra da Hatay'daki kamplara geri gönderileceği belirtildi. 

ACILI ANNE TEK İSTEĞİ

FatIma Halil Hüseyin'in ifadesinde, "İki çocuğumu kaybettim. Bırakın bir çocuğum Avrupa'da hayatını kurtarsın. Geldiğimiz yerlere bizi geri göndermeyin. Zaten malımızı varımızı yoğumuzu bu uğurda harcadık. Elimizde bir şeyimiz kalmadı. Artık umut yolculuğunda mücadele edecek gücümüz de kalmadı. Bu çocuğumun hatırına bizi geri göndermeyin" dediği öğrenildi. 

Faciadan kurtulan baba Omar Halil Hüseyin'in ise iki çocuğunun cenazelerini almak üzere bu sabah Muğla'ya gittiği öğrenildi.

GÖZALTI SAYISI 4'E ÇIKTI

Faciadan kurtulan 21 Suriyelinin ifadelerinin alınmasının ardından olayla ilgili dün bir kişi gözaltına alınmıştı. Çalışmalarını sürdüren polis, olayla ilgili iki pansiyon ve bir araba kiralama şirketine baskın yaptı. Bu sabaha karşı yapılan baskında üç kişi daha gözaltına alındı. Zanlıların işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi. 

DHA

Okunma Sayısı: 1770
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı