"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kardeşliğimiz pekişti

05 Mayıs 2018, Cumartesi 00:15
Geçtiğimiz hafta Ankara Nazım Hikmet Kongre Merkezinde, “Risale-i Nur’a Göre Hürriyet ve Demokrasi Ekseninde İslam Kardeşliği ve Dünya Barışı” konulu 9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi, gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Masa çalışmalarının sonuçlarının paylaşıldığı, şiirler, tiyatrolar ve konferanslar ile renklendirilen kongre hakkında gençler de duygu ve düşüncelerini paylaştı. Türkiye’nin dört bir yanından onlarca gencin katıldığı program yoğun ilgi gördü. Programa katılan gençlerin duygu ve düşünceleri şu şekilde:

Muhammed Said Çiçek / İstanbul

Risale-i Nur Gençlik Kongresi, Risale-i Nur’un meslek ve meşrebini benimsemiş yüzlerce gencin bir araya gelip ortak bir paydada buluşup âlem-i İslam’ın sorunlarına çözümler arayarak başta kendi nefislerinde tatbik etmek üzere memleketin ve dünyanın her bir yanına Risale-i Nur vasıtasıyla Kur’an ve Sünnetten aldıkları çareleri yaymayı hedefleyen Genç Said’ler meclisidir.

Berkay Güloğlu / İstanbul

Kürsülerde uzun süredir vurgulanan “Yeni Asya’nın bayrağını gençler dalgalandıracak” sözünün bir tezahürünü gördüğümüz 9.Risale-i Nur Gençlik Kongresi Türkiye’de hürriyet ve demokrasi zemininin gençler ile geleceğine hakkalyakin derecesinde kanaat getirmemize vesile oldu.

İbrahim Polatkol / Kayseri

Bizler bir fabrikanın çarkları hükmündeyiz, en küçük çarkından en büyüğüne kadar herkesin vazifesi var. En küçük çark vazifesini yapmazsa en büyük çark dumura uğrar ve fabrika sahibi de fabrikayı bütün bütün harap eder. Evet 9. Gençlik Kongresi de bu minvalde bir cereyana sahipti. Herkes vazifesini bihakkın yerine getirdi. İnşallah bizler de bu gibi davetlere iştiraklerle hizmetlerimizi daha da sırtlayacağız. Allah ebeden razı olsun.

Behlül Semerci / Kıbrıs

Gençlerin ehemmiyet ve kıymetinin bilinmediği bu zamanda. Vatan sathını mektep yapmak amacıyla yolan çıkan bu aziz cemaat göğe çıkma istidadında olanların ayaklarının altına omuzlarını senelerdir koyduğu gibi yine koydu ve şükür ortaya muazzam bir program çıktı. Allah emeği geçen herkesten razı olsun.

Abdullah Gökhan Kayserilioğlu / Ankara

Uhuvvet, ittifak, ihlas ve sadakat gibi Üstadın ölçülerini  Türkiye’nin her yerinden gelen kardeşler ile bizzat yaşama imkanı bulduk.  Üstadın “Tarih denilen mazi derelerinden sizin yüksek istikbalinize uzanan telsiz telgrafla sizin ile konuşuyorum. Ne yapayım, acele ettim, kışta geldim; sizler cennetasa bir baharda geleceksiniz. Şimdi ekilen nur tohumları, zemininizde çiçek açacaktır.” müjdesinin tezahürü olarak Genç Said’ler ile Üstadın konuştuğunu ve kongrenin sahnesinde perdede çiçekler açtığını bizzat müşahede ettik . Bir kişinin imanının kurtulması bir dünyanın kurtulmasıdır Nur penceresinden bakıp görenler için vesselam.

Abdullah Emre Benlice / İstanbul

9. Risale-i Nur Gençlik Kongremiz konu başlığı ile dünya barışına, İslam kardeşliğine, hürriyet ve demokrasiye çok fazla ihtiyaç hissettiğimizi göstermiş ve çarelerini Risale-i Nur çerçevesinde görmemize vesile olmuştur. Mabeynimizdeki uhuvvete, muhabbete, tesanüde, kuvvet vermiş ve şevk alışverişini temin etmiştir. Rabbim, şahs-ı manevi adına emeği geçen tüm Genç Said’lerden razı olsun... Bir sonraki programda daha da iyi bir şekilde buluşmak temennisiyle.

Cemil Said Demirdöğmez  / İstanbul 

Böyle maneviyatı yüksek olan ortamları her zaman bulmak kolay olmuyor. 9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi de böyle güzel ortamlardan biriydi. Anadolunun her tarafından gelen gençlerle bir araya geldik. Program öncesi ve sonrası da çok yoğun geçti. Önceki gün gerçekleştirilen masa çalışmaları, pazar günü kongre olmak üzere gençlerle iki gün geçirme fırsatı oldu ve gördük ki bu gençliğin içi boş değil. Her şeyi müspet manada yapabilecek kabiliyettedir. İnşallah bundan sonra daha iyi bir şekilde onuncusunu gerçekleştiririz. Daha iyi programlar olmasını temenni ederiz.

Abdulkadir Bayraklılar / İstanbul

Kongremiz geçtiğimiz seneye göre kemiyeten ve keyfiyeten daha güzel oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Güvenlik her zamanki gibi had safhadaydı. Dışarıda polisler, içeride de asayiş’in bekçileri olan bizler…

Osman Şahin /  İstanbul

Bu program bize gençlerin vücudunu ve şevkini gösterdi.Bu vesile ile kardeşlerimizle  müfritane irtibatı sağladık.

Bilal Said Parlakoğlu  / Ankara

Muhabbet fedaisi olmak hakikatinin hakkıyla tecrübe edildiği, nesillerin birbiri ile kucaklaştığı, her yaş ve cinsiyetten insanın genç bir Said hissiyatıyla katıldığı güzel bir program oldu. Rabbim tekrarını nasip etsin, bu ulvi manzaraları cennette sürur ile seyretmeyi nasip etsin.

Muhammed Özçelik / Ankara

Çok şükür,  kazasız belasız geçen, istifadeli bir hafta sonu idi nice böyle şölenlerde buluşmak ümidiyle...

Muhammed Emin Türkoğlu / Bursa

En dehşetli dönemleri yaşadığımız ahir zamanda böylesine güzel programların devam etmesi ve bizlerin böylesine sosyal ortamda helal dairede hem eğlenme hem de öğrenme imkanını sağladığı için Risale-i Nur Enstitüsü ve Yeni Asya’ya teşekkürlerimi sunarım. Uzun zamandır görüşemediğim arkadaşlarımla ve abilerimle görüşme ve sohbet etme imkanım oldu. İslam Kardeşliği ve Dünya Barışı kavramları üzerine vurgu yapılan 9. Gençlik Kongresinde yer aldığım ihlas masasında çok keyifli vakitler geçirdik. Sohbet havasında bildiri maddelerini hazırladık. Bazı maddeleri düzenlemek ve cümle bütünlüğü sağlamak için uzun çabalarda bulunduk. Herkes öylesine güzel fikirler ortaya koyuyordu ki hangisini seçeceğimizi şaşırıyorduk. Abiler arada güzel atıştırmalıklarla dikkatlerimizi toplayıp devam etmemize katkıda bulundular. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Böylesine güzel programların daimi devam etmesi ümidiyle...

Bilal Lale / Çanakkale

Bu tür organizasyonların farklı yerlerde ve diğer etkinliklere denk gelmeyecek şekilde şevke medar olması ve kafalardaki soru işaretlerini yok etmek için yaygınlaştırılmasında fayda var. Gerçekten  çok güzel çok istifadeli bir organizasyon oldu, uzun zamandır görüşemediğimiz kardeşlerimizle hasret giderdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Alperen Bekkaya / Kayseri

Ülkenin dört bir yanından gelen abi ve kardeşler ile tanışmak, görüşmek heyecan vericiydi. Allah hepsinden razı olsun. Nicelerine hep beraber katılmak duasıyla.

Mustafa Necati Can / Afyon

9. Gençlik Kongresi öyle bir hissiyat verdi ki o masa çalışmalarındaki ortam olsun, kongre olsun  öyle samimâne öyle içtendi ki hala etkisi devam ediyor. Allah organize edenlerden razı olsun.

Mustafa Necati Can / Afyon

9. Gençlik Kongresi öyle bir hissiyat verdi ki o masa çalışmalarındaki ortam olsun, kongre olsun  öyle samimâne öyle içtendi ki hala etkisi devam ediyor. Allah organize edenlerden razı olsun.

Furkan Yüksel / Konya

Umum Nur talebelerinin, meşreplerine rağmen, ittihadı-irtibatı başlamıştır inşaallah, ziyadesiyle ümitvarız. İslam kardeşliği ve ittihad-ı İslâm bu kalplerde başlayıp yayılacaktır.

Melih Can Daşdelen / Ankara

Genel manada, hususan da Ankara’da çok ihtiyaç duyulan bir programdı. Bu organizasyon kardeşlerimizin zihinlerindeki cemaat manasını sadece bulundukları mahallere münhasır olmaktan çıkarıp geniş ufuklara ulaştırdı. Bu bakımdan farklı yerlerden gelen cemaatin oluşturduğu bu gibi programlara katılımı her daim ziyade kılmak lazım.

Mustafa İlhan

Ben bu tür programlara ilk defa bu yıl katılmaya başladım. İstanbul’daki Risale-i Nur kongresinden sonra gençlik kongresine katılmak benim için gerçekten çok heyecanlıydı. Ağabeylerim gibi masa çalışmalarına katılmadım ama pazar günü yapılan program çok güzeldi. Eminim masa çalışmaları da bir o kadar güzel ve verimli geçmiştir ki çıkarılan neticelerde bunu gördük. Dediğim gibi bu programlara yeni yeni katılıyorum ve en çok hoşuma giden de birbirini tanımasalar da insanların birbirine bu denli muhabbet duyması ve o muhabbetle kucaklaşmaları. Gerçekten çok güzeldi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun.  

Yılmaz Tokdemir  / Nevşehir

Çıkarcılığın had safhada olduğu, gençlerin değersizleştirildiği bir zamanda Ankara’daki ağabeylerin biz Genç Said’lere “Sizler bizim için değerlisiniz” mesajını bizlere çok net şekilde verdiklerini düşünüyorum.

Enes Çelebi / Bursa

“Uhuvvet ve tesanüd bağlarını geliştiren ve İslam kardeşliğinin bir nevi yaşanmasını ve anlaşılmasını sağlayan bu programı düzenleyen ve emeği geçen ağabeyler ve kardeşlerden Allah razı olsun... Çok istifade ettik.  Katılan ağabeyler ve kardeşlere de binler tebrikler...”

Halil İbrahim Kaysıcı / Ankara

Türkiye’nin her tarafından insanlar tek bir amaçla, tek bir niyetle toplanmış. Muhabbet, uhuvvet, tesanüd... Sanki İttihad-ı İslamin bir numunesi gibiydi.

Mustafa Talha Yalçınkaya  / İstanbul

Böyle programlar biz gençler için birçok konuda istifadeli oluyor. Ama benim esas sevdiğim yönü, memleketin dört bir yanındaki dava arkadaşlarımı tanımak ve müfritane irtibat sağlayabilmek. Rabbim tüm Nur Talebelerinden razı olsun.

Furkan Enes Durak  / İstanbul

Her yıl büyük bir coşkuyla gerçekleşen Risale-i Nur Gençlik Kongresi bu yıl da ülkemizin her köşesinden gelen fedakâr, gayretli ve bahtiyar gençlerin katılımıyla gerçekleşti. Toplumun ve insanlığın büyük sıkıntılar yaşadığı böyle bir zamanda ilim tahsil eden gençlerin bir araya gelerek yaptıkları ciddi çalışmalar ve sonucunda yayınlanan deklarasyonlar, gerçekten dünyamızın yaşadığı sorunlara ışık tutacak cinsten. Allah böyle gençlerin sayısını artırsın ve başarılarını daim eylesin.

Talha Latif Akdeniz / Bursa

İlk defa katıldım kongreye. Gerçekten özveriyle hazırlanmış çok başarılı bir çalışma. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Allah tekrarını nasip etsin inşaallah.

Edanur Talas / Antalya

Daha önce gençlik kongresine katılma fırsatım olmuştu, ama masa çalışmalarına bu yıl katılmak nasip oldu elhamdülillah. Her şey çok güzeldi. O manevî havayı teneffüs etmek, Türkiye’nin dört bir yanından gelen Nur Talebeleriyle aynı masada, masa lambamızı Risâle-i Nurlar yapıp nuruyla ışıklandırdığımız çalışmaları ortaya çıkarmak... İlk katıldığım kongrede hissettiğim, “şu an burdaki herkes aynı kitapları okuyor, aynı düşüncelere, aynı hayat görüşüne sahip, resmen hepimiz aynı bakıyoruz, çok ilginç değil mi?” diye gözlerimin dolduğu, hissiyatların ziyadeleştiği bir tecrübe oldu benim için. Çalışmalara katılan, maddî manevî emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Betül Güneş / Eskişehir

Ben ilk kez geldim gençlik kongresine. Neler öğrendim neler? Meğer kongrenin ödülü kendi içindeymiş. Makaleyi yazmaya uğraşırken, meşakkatli gelmiş olsa da ne çok şey kazandırmış olduğunu bitirdikten sonra fark ettim. Benim yazamadıklarımı diğer kardeşlerim yazmış makalelerine. Adeta herkes yazdıklarıyla birbirini tamamlamış. İşte hakikî tesanüd ve uhuvvet bu olmalı dedim kardeşlerime bakıp. Ne kadar güzel ki, neslinin derdiyle dertlenen, kalemi Allah için yazan kardeşlerim var benim! Kongre, dünya barışı ve İslâm kardeşliği adına hepimize umut oldu. Seneye yeniden görüşebilmek duâsıyla güzel insanlar.

Elif Uyanık / Sivas

Gençlik buluşmasını çok beğendim. Gayet dostane, samimî bir buluşma oldu. Yeni tanıştığımız kardeşlerle sanki önceden tanışıyormuş gibi içtenlikle muhabbet ettik. Biz gençlerin ufkunu açan bir programdı. Gayet aktif ve verimliydi. Cenâb-ı Hak’tan istediğim bu tür programların sayısının arttırılması. Düzenleyenlerden Allah razı olsun.

Ayşe Teker / Antalya

Gençlik Şöleni, şahs-ı mânevînin cisimleşmiş haliydi adeta. Aynı dâvâya hizmet eden fedailerin bir hizada omuz omuza verip 1111 olduğu, milyonlar olduğu Cennetmisal bir yerdi. “Dâvâm için ne yapabilirim?” diye çarpan  kalplerin buluşup birbiriyle kucaklaştığı muazzam bir atmosferdi. Başta Ankara cemaati olarak emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim bizi bu hizmette yürütsün, büyütsün, çürütsün, ama asla döndürmesin. Âmin.

Emine Kışlakçı / Kayseri

İslâm kardeşliği için bir araya geldik ve üç gün boyunca bu kardeşliği, uhuvveti bizzat yaşadık. Genciyle, kendini genç hissedenlerle, herkes ruhunda bu ulvî hissi tattı. Bir masa etrafında toplandık, Nurlar’ın verdiği şevkle tek yürek, tek akıl olup çağladık. Yeni dostluklar kurduk ebedî olanından. Hem Nurlar’la dolduk hem midelerimizi doldurduk. Bir dahaki yıl da geleceğiz diye sözleştik. Ankara’da ki kardeşlerimiz yine bağrına basardı bizi bilirdik...

Fethiye Songül Akay / Şanlıurfa

İlk önce Ankara cemaatini bu kadar insanı en güzel şekilde ağırladığı için tebrik ediyorum ve Allah razı olsun diyorum. Her şehirde bir kapımızın olduğunu biliyorduk; ancak Ankara cemaati bunu bir kez daha tasdik etti. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen Genç Saidler ve Şefkat Kahramanları, öyle güzel makaleler yazmıştı ki, hepsi takdire şayandı. Risale-i Nur’un şerhi hükmündeydi hepsi. Zahmetli; ama elhamdülillah çok lezzetliydi. “10. Risale-i Nur Gençlik Kongresi ve Masa Çalışmaları’nda” tekrar görüşmek duâsı ile.

Şeyda Sultan Zengin / Adana

Masa çalışmalarına katılmak çok profesyonel bir duygu. Çünkü öğrenciyken bir anda akademisyen konumuna geçiyor ve makaleler okuyorsun. Kendi makaleni özenerek hazırlıyorsun. Gençlik Şöleni, gerek muhtevası ile gerekse uhuvvete medar olmasıyla özletmişti kendini. Deklarasyon maddeleri okunmaya başlarken etrafındaki insanları özenle susturur ve dersin ki; “Bak insanlar saatlerce uğraşıyor da yazıyor bunları, dinleyin.” Kendi masanın deklarasyonlarına sıra gelmişse eğer, içinden istemsiz bir sürekli alkışlama arzusu gelir de fazla belli etmezsin. Kendini Nur’un kahramanı gibi hissediyorsundur da, kahramanlara yakışan uhuvveti arttırmaktır deyip kardeşlerine sarılıyorsundur. Üstadı ve talebelerini salona getirip şöleni izletmek istiyorsundur da, mekân kayıtlıdır. Kim bilir belki de değildir...

Dilek Alver / Adana

Lise yıllarından beri bu hizmetin içerisindeyim. Daha önce katılma imkânım olmamıştı. Çok istifadeli, “Yarın tekrar olsa yine katılırım” dediğim, içerisinde ihlâsı, uhuvveti iliklerime kadar hissettiğim bir program. Allah emeği geçen herkesten, bizi ağırlayan Ankara cemaatinden razı olsun. Tekrarlanması ümidiyle...

Büşra Nur Yıldız / Konya

“İlim yaratıcıyı tanıtan bir fener olmalı” düşüncesini besleyen Risale-i Nur Enstitüsü ve vatan sathını mektep yapma amacını güden Yeni Asya, masa çalışmaları ile biz gençlere fikirlerimizi hür bir şekilde ifade etme imkânı verdi. Tek bir vücut gibi hareket edercesine bütün fikirler birbirini destekler nitelikteydi. Fikirler âza, fikirlerin bütünleşmesiyle ortaya çıkan deklarasyonlar bir vücut gibiydi.

Büşra Nur Erciyes / Kayseri

Aylar öncesinden masa çalışmalarına başvuru yapmamızla başladı heyecanımız. Tekrar katılıyor olmak hiçbir şey eksiltmedi bu heyecandan. Okuduğu fenni ilimlerle Risale-i Nur hakikatlerini mezceden yaklaşık 200 Genç Said’in derin araştırmalar, okumalar, müzakereler, beyin fırtınaları sonucunda ulaştığı hakikatler şimdi ve gelecek adına büyük ümit vaad etti. Bu çalışmaların Risale-i Nur Gençlik Kongresi ile taçlanmasıyla Ankara nurlu bir haftasonu geçirmiş oldu. “Ankara’da en kara bir halet-i ruhiye” yerini uhuvvet, muhabbet, tesanüd dolu manevi bir havaya bıraktı. Emeği geçen herkese binler tebrikler... 

Ayşe Hanım Küçük / Şanlıurfa

Din kardeşliği demek, birbirini daha önce hiç görmemiş tanımamış kimselerin dahi, bir araya geldiklerinde, son derece sıcak, samimi, yakın ilişkiler kurabilmeleri demektir. Biz de bu programla birlikte hem din kardeşliğini çalıştık hem de bilfiil yaşadık elhamdülillah. Risale-i Nur’lar sayesinde tanımadığımız ancak aynı kalbi, aynı ruhu taşıdığımız kardeşlerimizle bir çatı altında toplandık. Ahiret dostlarımla tanışmak benim için muazzam bir duyguydu. Rabbim böyle güzel, hayırlı programları daim etsin. 

Berat Nisa Üzmez / Ankara

Masa çalışmalarımız çok verimliydi. Araştırma yaptığımız, aslî kaynaklarımız bir olduğu için çalışma esnasında her makale okunduğunda ehemmiyetli noktalar pekiştikçe, kardeşlere açılan farklı pencerelerden de istifade etme imkânımız oldu. Bu deklarasyon konularımızla bir kez daha önemini anladığımız, İttihad-ı İslâm’ın güzel bir vesilesi olan Yeni Asya Gençlik Şölenleri’nin, kongrelerinin, mevlitlerinin, panellerinin, Risale-i Nur Eğitim Merkezi’nin ve Risale-i Nur Enstitüsü’nün çalışmalarının kıyamete kadar devam etmesi duâsıyla...

Rabia İlhan / Yozgat

Geçen hafta Ankara, en kara haletinden sıyrıldı. Çünkü Genç Saidler iki gün boyunca oradaydılar ve Risale-i Nur’lar ekseninde müthiş çalışmalara imza attılar. Cumartesi sabahı başlayan masa çalışmaları gün boyunca zihinlerin nurlu fırtınaları ile devam etti. Ve neticede her masada takdire şayan deklarasyonlar oluşturuldu. Pazar günü yapılan Gençlerle Buluşuyoruz programı ve Risale-i Nur Kongresi müthiş bir şevke medar oldu. Her geçen yıl daha da heyecanlı geçen bu gibi programlar için emeği geçen herkese şükranlarımızı ve dualarımızı borç biliriz. 

Emine Nur Ünal / Adana

Gençlik Kongresi, 3 yaşındaki çocuğu da, 70 yaşındaki amcamızı da, gençleri de aynı salonda buluşturdu. 40’a yakın ilden gelen, 200’e yakın gencin farklı masalarda; ama aynı istikamette çıkarttıkları maddeler, tek bir kişinin kaleminden çıkmış hissiyatı uyandırdı. Masa çalışmaları, gençlik kongresinin ana konusu olan “İslâm Kardeşliği Ekseninde Hürriyet ve Demokrasi”yi bizlere uygulamalı olarak öğretti. Farklı illerden gelen kardeşlerimizle bir araya gelip tanışmamız İslâm kardeşliğini; Risale-i Nur’un aydınlattığı düşüncelerimizi hür bir şekilde ifade etmemiz hürriyeti; istişareyle tebliğ maddelerini hazırlamamız da demokrasi bilincimizi kuvvetlendirdi. Bu değerli kazanımları edinmemizde emeği olan herkese teşekkür ederiz. 

Sedanur Dilber / Sakarya

 9. Risale-i Nur Gençlik Kongresi’ne katılmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından iki yüzü aşkın genç Nur Talebeleri, bu büyük buluşma için Ankara’ya geldi. Kardeşlerimizle iki gün boyunca asrın ihtiyaç duyduğu barış, ittihad, hürriyet gibi konular üzerinde müzakerelerde bulunduk. Herbir kalem, şahs-ı manevînin ayrı bir neferi olarak 111 kuvvetinde işledi. Çalışmalarımız boyunca bizlere ev sahipliği yapan Ankara cemaatinin misafirperverliği ve feragati görülmeye değerdi. Her bir gencin kendine ait dünyevî meşgalesini bırakıp geldiği Gençlik buluşmasına dışarıdan bir gözle bakınca Üstad’ın “Cennetâsâ bir bahar” diye müjdelediği zaman bu asır olsa gerek dedim. Öylesine coşkulu, öylesine ümit verici...

Müşerref Ünal / Adana 

Geçen hafta gerçekleştirilen masa çalışmalarından ortaya çıkan maddelerin Risale-i Nur’da olan hakikatlerle aynı doğrultuda oluşu bizim şahs-ı manevimizin delili hükmüne geçti. Masa çalışmaları esnasında bu şahs-ı manevinin damarlarındaki alyuvar vazifesi yapan şefkat, merhamet ve sayabileceğimiz birçok hissiyatı kendi damarlarımızda hissettik. Allah emeği geçen herkesten razı olsun. 

Fatmanur Akkoç / Ankara

Yeni Asya’yı dışardan takip eden biri olarak, bu seneki kongre, hem çalışmalara katılmam hem de cemaati bizzat tanımam açısından ilk oldu. Vazife almak ve hizmet için ihlâsla bir araya gelmiş gençlerle birlikte olmak, hariçte gidişatı seyretmekten çok daha şevkli ve ümit vericiydi. Rabbim hizmetimizi makbul ve daim eylesin, emeği geçen herkesi rızasına muvafık kılsın inşallah.

Merve Hügüt / Samsun

İştirak-i a’mâl-i uhrevî düsturunu yıllar sonra ilk defa anladım. “Katre katre su, müteferrik kalsa kuruyor, tecemmu etse bir havz-ı âb-ı hayat oluyor.” İman, çekirdeğindeki Cennet-i hususiyeyi yaşadığımız uhuvvet ve şevk dolu bir Gençlik Şöleni’nin ardından kalbimizde Nurların tadı kaldı. “Bir kimse en evvel muhabbetini Allah’a verirse onun muhabbeti dolayısıyla onun sevdiği her şeyi sever.” Gençlik şöleni bu cümlenin tecessüm etmiş haliydi. Allah vesile olan dev kadrodan razı olsun. Şimdi herbirimiz topladığımız şevk valiziyle başka mahallerde yeni baharlar için yola çıkıyoruz.

Gülsüm Sagman / Hatay

Program gerçekten çok güzel her türlü şevk vericiydi. Profesyonel değiliz doğru, ama senelerdir yapıldığı için artık o duruma gelmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Ben masa çalışmalarında yoktum sadece program için birkaç bir şey söylemek istiyorum. Mesela sunucuda bir fon olsaydı gayet iyi olurdu, sunuş çok güzeldi ama sönük kaldı kısmen. Ayrıca beni müspet konser havasında geçen kısım etkiliyor. Orda ışıkları kapatıp salonu coşkulu tutmak da nasıl sağlanır bilmem ama bu da etkili.  Herşeye rağmen çok güzel çok hoş bir programdı, şevke muhabbete medar oldu Allah razı olsun emeği geçen herkesten.

Seda Karakoç / Karabük

Öncelikle programdan aşırı memnun kaldım benim için nurlu kardeşlerimle görüşüp tanış olmak hemhal olmak fazlasıyla şevk ve ümit verdi.  Nur dairesinde,  genç bir nur talebesi olarak ne kadar önemli ve değerli olduğumu hissettim ve cemaatimiz adına daha fazla emek vermemiz ve çaba safretmemiz gerektiğini anladım. 

Firdevs Aslan / Giresun

Öncelikle ev sahipliği yapan Ankara cemaatimizden ve bu programa destek veren herkesten Allah razı olsun. Masa çalışmalarına ve gençlik şölenine ikinci kez katılmak nasip oldu elhamdülillah. Geçen seneye göre daha güzel koordine edilmişti. Gençlik Şöleni de güzeldi. Eksikliklerimizi tamamlayarak seneye daha güzel programlar yaparız inşallah.

Nuray Çiftkaya / İstanbul

Böyle bir şahs-ı manevinin içinde olduğum için ne kadar şükretsem az dediğim muhteşem bir hafta sonuydu. Hem masa çalışmaları hem de kongre gerçekten çok istifadeliydi. Ankara cemaatinden ve programda emeği geçen tüm abla ağabey ve kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim nice cennetâsâ programlarda buluştursun bizleri.

Betül Boruzan / İstanbul 

Gençlik Kongresinde olmak kocaman bir şahs-ı manevinin içinde olmanın sürurunu yaşattı tekrardan. Değerli büyüklerimizin konuşmaları ile şevklendiğimiz, deklarasyon sonuçları ile idrakimizin arttığı, farklı gösteriler ile etkilendiğimiz, farklı şehirlerden güzel insanlarla buluştuğumuz çok istifadeli bir programdı. Ebedi gençliğe namzet olmak duasıyla, Allah emeği geçen herkesten razı olsun.

HABER: AYŞENUR AKAY - BİLAL SAİD PARLAKOĞLU - FURKAN ENES DURAK 

FOTOĞRAF: FETHİYE SONGÜL AKAY - YENİ ASYA

 

***

9. RİSALE-İ NUR GENÇLİK KONGRESİ’NİN MASA ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI VE DEKLARASYONLARI KAMUOYUYLA PAYLAŞILDI...

OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ:

MASA ÇALIŞMALARI BİLDİRİLERİ

İttihad-ı İslam kalplerde başlar

Ankara'da gençlik coşkusu: Genç Saidler Ankara’yı nurlandırdı

***

Okunma Sayısı: 3100
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı