"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kaynak Holding’e atanan kayyımlara 105'er bin lira maaş!

18 Kasım 2015, Çarşamba 14:44
İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği, 7 kayyımı Kaynak Holding'in 21 şirketinin her birine ayrı ayrı atadı.

Tek bir şirket için 5 bin lira maaş tahsis edilen her bir kayyım, holdingden 105 bin lira alacak.

Gerekçede, “Atanan kayyımlara yapılan işin niteliği, ağırlığı dikkate alınarak bu aşamada her bir şirket kayyımlığı için aylık 5 bin lira ücret takdirine, bu ücretin şirket bütçesinden karşılanmasına.” denildi. 

Sabah saatlerinde Kaynak Holding’in 21 şirketine, Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimi Ali Arslan Giritli’nin kararına göre polis eşliğinde kayyım kararıyla el konuldu. Hakimlik tarafından hazırlanan kararda 'abi ve hizmet' gibi ifadeler ve çalışanların birbirlerinden dua istemesi suç sayıldı.

Kararda, şu ifadeler dikkat çekti: “Şirket çalışanlarının kamuoyunda FETÖ lideri olarak bilinen Fethullah Gülen’den sürekli bahsettikleri, adı geçen şahsın hastalanma durumunda bile şirket çalışanlarından dua istedikleri, hakkında araştırma yapıp materyaller topladıkları, ‘Hizmet’ ve ‘Hocaefendi’ kelimelerinin genellikle birlikte kullandıkları, şarkılarda bile ‘hizmet’, ‘himmet’ , ‘abi’ gibi ifadeler kullandıkları ve bu durumu dünyaya geliş amacı olarak tanımladıkları; bu durumun imajları incelenen bu şirketlerin bahsedilen yapı ile maddi ve manevi olarak bağlantılı olabileceği.” 

Atanan kayyımlar İmran Okumuş, Sezai Çiçek, Hüseyin Yaşar, Aytekin Karahan, Ertuğrul Erdoğan, İsmail Gülen ve Levent Küçük’ün şirketlerle ilgili her türlü tasarruf ve çalışanların iş akitlerini feshetmeye yetkili oldukları belirtildi. 

Okunma Sayısı: 3315
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Tolstoy

    18.11.2015 23:19:10

    Bu bahaneyi ilkokula giden çocuk aklı bile yazmaz. Eğer bu akılsa devleti yöneten, yazık bize o zaman. Veya bu akıllardan akıl alıyorlarsa, yazık, çpk yazık.

  • Tolstoy

    18.11.2015 23:14:37

    Rezilliğin daniskası

  • Hüseyin İLHAN

    18.11.2015 19:18:14

    AİHM ne müracaat edilip devlet suçlu görülecektir.Bu kayırılan kayyumların HORTUMLADIKLARINI bizler ödemiş olacağız.AKP hırsızın,yolsuzun,zinacının,faizcinin yanında.Değil diyene KAYIP-KAÇAK BEDELİ,T.TELEKOM,ÖZELLEŞEN ŞİRKETLERİN YOLSUZLUKLARININ MUHAFAZASI,OTELE GİRİŞTE İSTENİLEN EVRAKLARIN KALDIRILARAK ZİNANIN SERBEST BIRAKILMASI,BANKALARIN EKONOMİ ZARAR GÖRMESİN DENEREK KORUNMASI.ALLAH bizi işid in yumuşakçalarından da korusun.

  • Toygar

    18.11.2015 17:56:27

    ".....bahsedilen yapı ile maddi ve manevi olarak bağlantılı olabileceği." ulan böyle bir kanaat mi olur? böyle bir kanaatin varsa bile, bundan mütevellit, özel mülke kayyum atama gerekçesi mi olur? Ne biçim hukuk bu ya!

  • şükrü

    18.11.2015 16:07:49

    vay anam vayyyyyy kayyuma kaynak var

  • sezer

    18.11.2015 15:48:44

    özel mülkiyet diye bir şey kalmadı bizim anayasamız da geçen mülkiyet hakkı, hür teşebbüs gibi ifadeler hiç bir şey ifade etmiyor bu kadar hukuk tanımazlığa rağmen yeni anayasadan hukuk devletinden bahsedenler var ya onlarda bir garip Allah sonumuzu hayır etsin

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı