"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kayyum gazetecileri işten kovdu

29 Ekim 2015, Perşembe 11:29
Koza İpek Grubu’na atanan kayyum, dün gece basımı engellenen Bugün gazetesinin sabah toplantısına katıldı.

Gazetenin yayınlanmayan bugünkü manşetini gösteren kayyum, "Bu görüşte olan varsa söylesin" diyerek "Evet" diyenlerin isimlerini, işten çıkarmak üzere not ettirdi.

Koza-İpek'e atanan kayyumlar Bugün'de kıyıma başladı. Bugün gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt görevden alındı.

Kayyuma soru soran Bilal Şahin ile kayyumun açıklamasını sosyal medyadan yayınlayan Cihan Acar da kayyum tarafından işten atıldı.

Bugün Gazetesi'nin haber müdürü Güngör Ergun da kayyum tarafından işten atıldı.

Çalışanlarla yaptığı toplantıda gazetenin yayınlanmayan bugünkü 'Kayyumla Gasp' manşetini gösteren kayyum, "Bu görüşte olan varsa söylesin" diyerek "Evet" diyenlerin isimlerini, işten çıkarmak üzere not ettirdi.

"Bizim fikir, görüş ve talimatlarımıza uymayanlar bizimle çalışmak zorunda değil." şeklinde konuşan kayyumun parmak sallayarak konuşması ve "Gazete namusumuzdur" diyenlere "Terbiyesizlik etmeyin" diyerek sesini yükseltmesi dikkat çekti.

Kayyum, gazetenin bugünkü manşetine de 'Rezalet' diyerek hakaret etti.

Yaşananları canlı olarak yayınlayan ve anlatan Cihan Acar, gözyaşlarını tutamadı. Acar, "Yazdıklarımız namusumuz değilse burada ne işimiz var." şeklinde konuştu.

Başyurt'u görevden alan Kayyum, bir saat içinde gazeteye yeni yayın yönetmeni atanacağı bilgisini paylaştı.

Kayyum, kendileriyle aynı görüşte olmayanların kendi talimatlarına uymayanların iş akitlerinin fesh edileceğini söyledi.

KAYYUM: YAYIN NAMUSUYMUŞ BİLMEM NEYMİŞ

Gazetenin bugünkü ‘Kayyumla gasp’ manşetini beğenmeyen kayyum, gazetecilere, “Rezalet bir gazete yapmışsınız” dedi. Kayyum kendisine karşı çıkan gazetecileri de polis marifetiyle dışarı çıkardı.

Bugün gazetesi muhabirleri sosyal medya hesaplarında toplantıda yaşanan diyologları şöyle aktardı:

Kayyum yetkilisi: Rezalet bir gazete yaptınız dün. (‘Kayyumla gasp’ başlığı için) Bu düşüncede olan var mı?

Muhabir: Evet.

Kayyum yetkilisi: Bu arkadaşın ismini alın.

Muhabir: Gazete bizim için namustur.

Kayyum yetkilisi: Senin namusun bu mu? Terbiyesiz herif. (Polise) Alın bunu. Mahkemenin karar

KAYYUM: SİZ İŞİNİZE BAKIN

Çalışanların "Genel yayın yönetmeni kim olacak?" sorusuna "Siz işinize bakın" cevabını verdiler.

Okunma Sayısı: 2434
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı