"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kefaretle tahliyeye itiraz edildi

05 Temmuz 2018, Perşembe 16:27
Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nin eski Bursa Valisi Şahabettin Harput’un da aralarında bulunduğu tutuklu 3 sanığın ilerleyen yaşları ve sağlık durumları göz önüne alınarak 50’şer bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmesi kararına itiraz etti.

Bu arada, Şahabettin Harput’un, avukatları aracıyla kefaleti yatırdığı belirtildi. Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 15 Temmuz girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput, Ağustos ayında çıkartıldığı mahkemece ‘Terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklandı. Şahabettin Harput’un suçlamaları kabul etmediği yargılama sürerken, tutuklu sanıklardan 13’ü tahliye edildi.

Kefaleti yatırdı

Duruşma sonunda, mahkeme savcısının tutukluluk hallerinin devamını talep etmesine karşın mahkeme heyeti, sağlık problemleri ve yaşları dikkate alınarak Şahabettin Harput ile diğer tutuklu sanıklar Mehmet Ali Yayıkçı ve Ali Kemal Turan’ın 50’şer bin lira kefaletle tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar verdi, duruşmayı Eylül ayına erteledi. Bu gelişmenin ardından Şahabatten Harput’un avukatları, istenilen 50 bin liralık kefaleti yatırdı. Mahkemenin tahliye kararına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından itiraz edildi. İtirazın 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde inceleneceği öğrenildi. 

DHA

Etiketler: bursa, kefalet, mahkeme, dava
Okunma Sayısı: 2694
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı