"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kemal Ural vefat etti

01 Mayıs 2016, Pazar 12:25
Baba tarafından Rize'nin Çayeli ilçesi, Çukurluhoca Köyünden olan ve 1927 yılında Erzincan'da doğan Şule Yayınları'nın kurucusu Kemal Ural, Hakkın Rahmetine kavuştu.

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 1950 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun olan Kemal Ural, Anadolu'nun muhtelif şehirlerinde görev yaptıktan sonra, 1980 senesinde İstanbul'a yerleşmişti.

Kemal Ural, 1956 senesinde Risale-i Nur'dan Sözler kitabını ilk defa yeni harflerle matbaada tab ettiren rahmetli Atıf Ural'ın ağabeyidir. 

Erzincan Lisesinde okuyan kardeşi Atıf'a, bir "Küçük Sözler" göndererek Risale-i Nur'u tanımasına vesile olmuştur. Kemal ağabey, Bediüzzaman hazretlerinin "İmana fedakârane hizmet eden bir hanımın manzumesidir" takdimiyle, şiirini, "Hanımlar Rehberi"ne koyduğu Bolvadinli rahmetli Şahide Yüksel hanımın kızı Ülker hanımla evliydi. 

Kemal Ural, aynı zamanda gazeteci-yazar Nuriye Akman'ın ve şair yayıncı Ali Ural'ın da babasıdır. Kemal Ural, birçok defa Üstad Bediüzzaman Hazretleriyle ile görüşmüş ve dualarını almıştır.

Kemal Ural, Altınoluk dergisinin Şubat-1995 tarihli 108. sayısında kendisiyle yapılan bir röportajda, "Efendim, sizden, önce bir Kemal Ural biyografisi istirham ediyoruz?" sorusuna şu cevabı vermişti:

"C - 1927 yılında Erzincan'da bir bebek dünyaya gelmiş... Miraç gecesi diye, deftere not düşülmüş. Baba Rize'li bir hakim; anne Erzincan'lı bir muallime ve ev hanımıymış. Böylece dört yıl geçmiş. Beş vakit namaz kılan yazmalı büyükanne, bu çocuğun ilk feyiz kaynağıymış. Bu çocuk, bir köşeye çekilir, büyük bir dikkatle, namaz kılan ninesini izlermiş.

"Sonra sıra "Eğer Sübhaneke'yi ezberlersen sana yüz para (yani ikibuçuk kuruşu) vereceğim" pazarlığına gelmiş. Yüz para cazip para. "Dondurma!" diye dışarıda bağırıyor satıcı.. Ezberleme böylece "Kevser", "İhlas" ve "Fatiha" süreleriyle, Salli ve Barik'lerle coşku içinde sürmüş. O ne güzel günlermiş...

"Sonra Rize dönemi... İlkokul ve ortaokul burada bitti. Takvimlerdeki güzel sözleri daha o dönemde toplamaya başladım. Babamsa bu çabayı kendi defterinden okuduğu sözlerle sürekli besliyordu. (...)

"Rize'de, tatil süresince dinlediğim, etkisini hala içimde hissettiğim, Yusuf Hoca'nın [muhtemelen bir dönem Rize Müftüğü yapan Yusuf Karali Hoca/editör] Çarşı Camii'nde yapmış olduğu vaazları hatırlamadan geçemem. Fakat ruhumda en büyük manevi fırtınayı koparan, radyodan dinlediğim Kur'an ve ezanlardı...

"Üniversiteden sonra memuriyet hayatı. Sırasıyla Türkiye Şeker Fabrikaları, Köyişleri Bakanlığı, Milli Prodüktivite Merkezi, DSİ Genel Müdürlüğü ve Devlet Planlama Teşkilatı...

"Bediüzzaman'ı ve eserlerini bu dönemde tanıdım. Ayrıca İmam-ı Gazali'nin "İhya" sı, Seyyid Kutub'un "Fi Zılali'l- Kur'an"ı ön planda ruhumu besleyen pınarlardı...

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 8983
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı