"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan arındırmalıyız

27 Mart 2016, Pazar 16:24
Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddÎ bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilatı olarak ortaya koymamız gerekiyor” dedi.

Eğitim- Bir- Sen Burdur il divan toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Atilla Olçum, “Bir medeniyet derdimiz, bir medeniyet kaygımız var bizim. Kaygı diyorum, çünkü 100 yıllık geçmişte bugün geldiğimiz noktada neden medeniyet kaygımız olduğu, neden medeniyet derdimiz olduğu, neden iddiamız olduğunu siz eğitim çalışanı arkadaşlarımızın bildiğini düşünüyorum. Türkiye’nin hem siyasal hem sivil tarihine şöyle bir baktığımızda her 10 yılda bir iradesine ipotek koyulan, her 10 yılda bir iradesine balans ayarı çekilen bir ülkede yaşadığımızı hepiniz biliyorsunuz” dedi. 

STK olarak siyasîlere baskı yapılmalı

“Yaklaşık 100 yıl boyunca bu ülkenin özellikle de eğitim alanında sirayet etmiş Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ciddî bir şekilde arındırıp medeniyet değerlerini içselleştirmiş bir müfredatı bu ülkenin en büyük sivil toplum teşkilâtı olarak ortaya koymamız gerekiyor” diyen Atilla Olçum, “Bakanlık ve siyaset üzerinde ciddî bir baskı unsuru olarak da bunu takip edip üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor ve inşallah içimize yolculuk konusunda da ulaşabileceğimiz bütün alanlara ulaşıp bu mücadeleyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

DHA

Okunma Sayısı: 2904
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • demokrat

    28.3.2016 21:37:57

    yazık...çok ucuz çıkışlar...

  • Ahmet Zeki

    28.3.2016 10:20:50

    en büyük dertlerimizden biri. mutlaka yapılmalı.

  • HÜSEYİN İLHAN

    27.3.2016 22:44:17

    Gelene ağam,gidene paşam yalakalığınıda ilave edin.

  • Ali Tam

    27.3.2016 17:12:02

    PKKnin varligi Kemalizm ile alakali. Kemalizm oldukca PKK'nin ve terörün en büyük destekcisi olmaya devam edecektir, cünkü Terörizm tehditi olmadan Kemalizm Anayasadan silinir. Kemalizmin yasamasi icin PKK devlet tarafindan desteklenmek zorunda eski devirlerde yüksek rütbeli subaylarin da dedikleri gibi Kemalizm ugruna 10binlerce asker kurban etsek yine deger. Bugünün asker ve polis zayiatinin planlari cok öncelerden yapilmistir gaye Kemalizmi yasatmak ve asla ve kat'a Yeni Anayasa ile Kemalizmin silinmesine izin vermemektir. Bu ugurda Kemalizm gerekirse ülkeyi böler kendi eliyle bir Kürdistan yaratir ama Kemalizmi Anayasa'da muhafaza eder. Dolayisiyla günümüz TBMM'nin yapisi KESINLIKLE KEMALIZMI ne pahasina olursa olsun yasatmaktir. Kemalizmle mücadeleye baslandiginin en büyük kaniti Ayasofyayi tamamen ibadete acmaktir o olmadikca Kemalizm bütün varligiyla yasatiliyor demektir ve PKK varligini sürdürür.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı